INEX

Over ons

Historiek

Ons verhaal start in 1898 met de oprichting van de éénmanszaak Melkerij Sint Martinus te Oordegem.

In 1943 volgt de zuivelfabriek PVBA Schockaert te Bavegem de Melkerij Sint Martinus op. Hier worden verse en gesteriliseerde zuivelproducten vervaardigd onder de merknaam ”Excellac”.In 1973 worden de consumptiemelk-activiteiten van de zuivel-bedrijven Inco Gent en Klerken en PVBA Schockaert samengebracht in een gloednieuw opgericht zuivel-bedrijf te Bavegem: ‘N.V. Inex’.

     

In 1986 wordt de natuurlijk mineraal- water en frisdrankenproducent Top Bronnen te Brakel overgenomen. Naast zuivelproducten gaat de groep zich nu ook richten op de botteling van waters en frisdranken. Gelijktijdig wordt een nieuwe bottelingplant opgericht.

  

De groei wordt verder gezet, o.m. met de overnames van de N.V. Sint Clemens te Lier in 1991 en de natuurlijk mineraalwater- en frisdrankfabrikant N.V. Koningsbronnen te Brakel in 1997. Sint Clemens vervaardigt gepasteuriseerde en gesteriliseerde zuivelproducten onder de merknamen “Bonilac” en “Babymel”

  

Enkele belangrijke mijlpalen:

2000: Inex investeert als eerste in Europa in UHT Bag In Box en Bag In Container productielijnen voor langhoudbare zuivelproducten.
2005: Inex wint de “Challenge Innovation” met de “Milktap” op MDD-beurs in Parijs.


2008: Inex implementeert een volledig geïntegreerde blaas-en vulmachine voor HDPE cans.
2011: Inex bouwt een reuze zonne-energiepark met een capaciteit van 1 Megawattpiek.

Vandaag telt de groep 440 medewerkers die samen zorgen voor een jaarlijkse omzet van 150 miljoen euro.

Back to top