INEX

Nieuws

15

Jun.

2017

Deelname prinselijke handelsmissie Zuid-Koréa

Inex sloot tijdens de Prinselijke economische missie in Zuid-Korea een samenwerking af met de Zuid-Koreaanse corporateYoonique .

Lees meer...

29

May.

2017

De groep Inex-medewerkers die trapt tegen kanker groeit!

Dit jaar namen 3 INEX teams deel aan 1000 km van "Kom Op Tegen Kanker".

Goed voor 24 fietsers die in hun herkenbare INEX outfits, onder een stralende zon hun parcours enthousiast uitfietsten!

 

Lees meer...

25

May.

2017

Nieuw in assortiment!

Ontdek onze 2 zomerse nieuwkomers.
Super lekker, verfrissend en met uitzonderlijk weinig toegevoegd suiker!

Lees meer...

22

Dec.

2016

Beste Wensen

Lees meer...

16

Dec.

2016

Nieuw verlaagd suiker-receptuur voor de INEX Samson Choco drink.

Net zoals de Inex aarbei drink is ook de receptuur van de choco variant aangepast . 

Even lekker maar met maar liefst 35% minder suiker toegevoegd. 

 

Lees meer...

3

Aug.

2016

Ontdek ons nieuw en origineel gamma fruityoghurt !

Inex brengt deze maand 5 nieuwe soorten duo combinatie fruityoghurt op de markt. 

Lees meer...

INEX bevestigt zijn kwaliteit

2 Jun 2016

itqi 2016

Op het iTQi gala event kreeg  de premium room van INEX voor de derde keer op rij 3 sterren toegekend . Goed voor een Crystal award.

De “iTQi Superior Taste Award”:  een bewijs van kwaliteitsvolle smaak!

De  Superior Taste Award  is het enige label op gebied van smaak dat door opinieleiders, nl. Michelin chefs en sommeliers, toegekend wordt.

De juryleden van iTQi komen uit 17 verschillende landen en zijn allemaal lid van de meest prestigieuze Europese culinaire verenigingen, waaronder de Maîtres Cuisiniers de France, de Academie Culinaire de France, de Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, de Federazione Italiana Cuochi, de Nordic Chefs Association, het Verband der Köche Deutschlands en de Internationale Vereniging van Sommeliers A.S.I. voor wat de dranken betreft.

 

Een evaluatie op basis van sterren

Net zoals de gastronomische Michelingids organiseert het iTQi geen wedstrijd maar beoordeelt het de ingeschreven producten op hun specifieke eigenschappen. Enkel producten die een minimale quotering van 70% hebben bekomen, worden bekroond met een ‘Award’ van één, twee of drie gouden sterren:

  • 1 gouden ster: globale quotering tussen 70 en 80%:  lekkere smaak
  • 2 gouden sterren: globale quotering tussen 80 en 90%:  bijzondere smaak
  • 3 gouden sterren: quotering gelijk aan of hoger dan 90%:  uitzonderlijke smaak

Eerst het smaakplezier!

Tijdens de sessies wordt elk product blind getest volgens een strikte zintuiglijke procedure en krijgt het een individuele evaluatie (sensorische analyse).

De juryleden moeten de producten testen alsof ze in familiekring worden gebruikt en niet voor hun restaurant.

Voor elk getest product wordt er een sensorische analyse verslag opgemaakt. Criteria zoals geur, smaak, ervaring in de mond, nasmaak, textuur enz. worden door elk jurylid zorgvol onderzocht. Al die bevindingen worden in een rapport verwerkt. De juryleden geven ook commentaar en suggereren eventueel aan te brengen verbeteringen.

Op het einde van de sessie maakt het iTQi een gedetailleerde grafiek van de verschillende quoteringen alsook een samenvatting van de jury’s commentaren en suggesties. Deze informatie wordt door de producenten op prijs gesteld en laat hen toe een beter begrip van het verdict van de jury te hebben en maakt hen bewust van mogelijke manieren ter verbetering.