Inex slagroom 40% behaalt voor de 6e keer op rij Superior Taste Award

07.06.21nieuws

Onze Inex slagroom 40% blijkt ook internationaal de ‘chef’s favourite’ te zijn. Een jury van gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland kende namelijk voor de 6e keer op rij de Superior Taste Award toe aan onze premium room!

Inex Superior Taste Award

Het International Taste Institute is een onafhankelijke organisatie van chefs en sommeliers die voeding en drank van over de hele wereld beoordelen, bekronen en promoten voor hun superieure smaak. Deze chefs brengen hun ervaring uit de gastronomie mee om de smaakkwaliteit voor consumenten te evalueren aan de hand van een blinde smaaktest.

Inex slagroom 40% wint opnieuw 3 sterren waardoor we als buitengewoon product gescoord hebben op gebied van smaak. De smaken worden beoordeeld op verschillende pijlers. Die bestaan uit de eerste indruk, visie, reukzin, smaak en textuur.

Uitstekende smaak
Het behalen van deze unieke, internationale erkenning is een mooie beloning voor Inex. De smaak van de premium room is te danken aan de Belgische weidemelk waarvan de room gemaakt wordt. We vertrekken van een product dat geproduceerd is met respect voor dier en natuur. Weidemelk is afkomstig van koeien die op jaarbasis minstens 120 dagen per jaar gedurende minimaal 6 uren per dag op de wei kunnen grazen. Dat vertaalt zich in een heerlijk Belgisch zuivelproduct.

De favoriet van elke chef
Chefs uit eigen land hechten naast smaak ook steeds meer belang aan de herkomst van een product. Zo is de slagroom met 40% vetgehalte al jaren de favoriet van topchef Lode De Roover van Restaurant Fleur de Lin en tweevoudig winnaar van de Bocuse d’Or Belgium. “Een geslaagd gerecht begint bij een smaakvol en kwalitatief ingrediënt. Dat de room van Inex bovendien 100% Belgisch is, is voor mij als chef een extra troef.”

Ook interessant

Toon alle nieuws & events

2e Inex Quiz voor Kom op tegen Kanker

12.02.24nieuws
Bekijken

Inex lanceert 3e schoolmelkwedstrijd

29.01.24nieuws
Bekijken

Aanplanting Inex bedrijfsbos met 4200 bomen

15.12.23nieuws
Bekijken