Lekkere lokale zuivel van onze toegewijde melkveehouders

Bij Inex zetten we volop in op een lange termijn partnership met onze melkveehouders. Dag na dag zijn deze vakmannen met veel toewijding druk in de weer om verse Belgische weidemelk te leveren zodat wij jullie de lekkerste zuivelproducten kunnen aanbieden.

Ben jij ook benieuwd hoe het er bij onze lokale boeren aan toegaat?

De familieboerderij van melkveehouder Raf Van Mol

Van april tot november grazen de 150 melkkoeien van Raf Van Mol in de uitgestrekte Herenthoutse wei en dit gedurende minimum 6 uur per dag. Als het weer het toelaat vertoeven de koeien zoveel mogelijk buiten om het natuurlijk graasgedrag te stimuleren. Zo komen we tot die lekkere Belgische weidemelk.

Welgeteld 3 generaties werken op dit landbouwbedrijf samen.  Hét bewijs dat de passie voor de stiel er met de paplepel wordt ingegeven!

De focus van deze familieboerderij ligt op het welzijn van de koeien. Of zoals Raf het zelf mooi verwoordt: “Het zijn allemaal dames, dus ze moeten goed gesoigneerd worden”. Denk daarbij aan kwalitatief voer, uitgestrekte weides en goed uitgeruste stallen.

Naast melkveehouderij doet de boerderij onder de noemer Loeidollepret ook dienst als locatie voor schooluitstappen, teambuildings, etc. Tenslotte maakt ook de zorgboerderij deel uit van de activiteiten op deze boerderij.eze

De aanstekelijke ijver van melkveehoudster Nancy Mermuys

Al 10 jaar lang runt Nancy, met de hulp van haar moeder, een melkveebedrijf met 100 melkkoeien.

Ze is de 3e generatie op dit bedrijf en liep dus op jonge leeftijd al mee in de stal. Ze weet als geen ander hoe ze haar landbouwbedrijf moet runnen. Om 6u00 ‘s ochtends zal je Nancy treffen in de stallen die zijn uitgerust met comfortabele ligboxen. Met behulp van 2 melkrobots melkt ze haar Holstein koeien.

Van zodra de weersomstandigheden het toelaten, grazen de koeien zoveel mogelijk buiten. Nancy heeft er dus voor gekozen om haar koeien minimum 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei te laten lopen. Deze weidemelk wordt door Inex opgehaald en verwerkt tot diverse zuivelproducten.

Nancy is een melkveehoudster met heel wat ondernemerszin. Zo installeerde ze in 2015 een automaat op de boerderij waar je dagelijks heerlijk verse melk kan komen tappen.

Wat ons vooral opvalt wanneer we langsgaan bij Nancy is, naast haar passie voor het vak, de rust en netheid in de stal. Haar koeien krijgen de beste zorgen en dat kunnen wij als melkerij alleen maar toejuichen!

Proef de passie van onze melkveehouders in elke hap yoghurt!

Dankzij onze toegewijde melkveehouders kunnen wij met het beste van de natuur aan de slag. Alleen zo krijgen we die unieke smaak in onze yoghurt. In elke hap proef je onze heerlijke Belgische weidemelk!
Inex yoghurt natuur

Inspirerende recepten