Gezonde en lekkere zuivel voor elke leerling

Wist je dat zuivel een onmisbare bron is van essentiële vitaminen en mineralen? Als gevestigde schoolmelkleverancier vinden we het van groot belang dat kinderen in aanraking komen met gezonde en gevarieerde voeding. Als school word je bovendien aangemoedigd om gezonde keuzes aan te bieden d.m.v. subsidies van de Vlaamse Overheid.

Wil je graag melk aanbieden als gezond tussendoortje op school of meer informatie bekomen omtrent een groothandelaar in de buurt? We helpen je graag verder!

Jouw favoriete zuivelproducten

Doe mee met de Inex schoolmelkwedstrijd!

Subsidies om melk aan te bieden op school

Naast het gezin heeft de school een voorname rol in het aanleren van een gezond en evenwichtig eetpatroon. Via het project ‘Oog voor Lekkers’ kan je als school subsidies aanvragen om leerlingen melkproducten als tussendoortje aan te bieden. De Vlaamse Overheid ondersteunt dit project aan de hand van een financiële tegemoetkoming zodat de factuur voor zowel de scholen, als de ouders tot een minimum beperkt wordt.

Ontdek alle info over het project en schrijf je heel eenvoudig in!

Lespakket over zuivel op school?

We bundelden heel wat leuke weetjes over het leven op de boerderij en delen graag het filmpje van ‘milk4kids’ van VLAM met jou.

Van koe tot glas

Voordat onze melk in jouw glas terechtkomt, is er al heel wat gebeurd. Het legt een heel parcours af, startend bij de koe in de weide. Deze weg van de melk noemen we onze melkweg.