Aardappelgratin, zalm met pesto en gepofte trostomaatjes

  • Hoofdgerecht
  • 3
  • Gemiddeld

Aardappelgratin blijft een niet te versmaden klassieker op de feesttafel! Laat je inspireren door het recept van foodblogger @Shanavanhoof. Ze combineert de aardappelschotel met zalm en zoete tomaatjes in de oven.

Voor de aardappelgratin

    Ingrediënten

  • 600 gr aardappelen
  • 300 ml (half)volle melk Inex
  • 300 ml Inex room 40%
  • 100 gr Emmentaler kaas
  • klontje boter
  • 3 teentjes look
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • Nootmuskaat
  • Peper & zout

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 2. Doe de melk en slagroom in een steelpannetje samen met de laurier, tijm, rozemarijn en de gepelde/gekneusde look. Kruid het mengsel met peper, zout en nootmuskaat.
  • 3. Warm rustig op en laat de kruiden smaak afgeven maar laat niet koken.
  • 4. Schil ondertussen de aardappelen. Snijd met een mandoline in dunne schijfjes van ongeveer 3 mm.
  • 5. Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Leg de schijfjes aardappelen dakpansgewijs in de schaal.
  • 6. Zeef het roommengsel zodat de kruiden eruit zijn. Giet daarna het roommengsel over de aardappelen tot ze helemaal onder staan.
  • 7. Plaats gedurende 1,5 uur in de voorverwarmde oven.

    Ingrediënten

  • 3 zalmfilets (150 gr/stuk)
  • 20-tal trostomaatjes
  • 20-tal trostomaatjes
  • Peper & zout

    Bereiding

  • 1. Kruid de zalm met peper en zout aan beide zijden en bestrijk de bovenkant met groene pesto (ongeveer 1 à 2 el per stuk).
  • 2. Plaats de vis in een ovenschaal die je met olijfolie hebt ingevet. Leg de trostomaatjes met steel mee in de schaal en besprenkel met olijfolie. Kruid ze af met peper en zout.
  • 3. Gaar de zalm en tomaten 15-20 minuten in de oven.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk