Crème brûlée met framboos en ‘lukken’

  • Dessert
  • 8
  • Gemiddeld

Hoewel de crème brulée een Franse klassieker is, bevat dit heerlijk gerecht enkele ingrediënten van eigen bodem waaronder Inex room.  Dit klassiek lepeldessert uit het kookboek ‘Lekker Lokaal’ is de perfecte afsluiter van een feestelijke maaltijd!

Voor 6 tot 8 personen

    Ingrediënten

  • 12 eierdooiers
  • 200 gr fijne griessuiker
  • rietsuiker
  • 1 liter Inex slagroom 40%
  • 1 vanillestok (liefst bourbon of tahiti)
  • 1 doos Natuurboterwafels (bv. Jules Destrooper)
  • 5 frambozen per persoon

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 85 °C.
  • 2. Neem 5 Natuurboterwafels en blend ze tot poeder. Verdriedubbel deze hoeveelheid door aan te lengen met rietsuiker. Meng goed en zet opzij.
  • 3. Klop de eierdooiers en de griessuiker tot een gladde witte massa.
  • 4. Neem de serveerpotjes en leg in elk potje een Natuurboterwafel.
  • 5. Snijd de vanillestok open en leg die in de room. Breng de room aan de kook.
  • 6. Giet de warme room al roerend bij het eiermengsel. Verwijder de peulen van de vanillestok.
  • 7. Warm het mengsel voorzichtig op tot je de gewenste dikte krijgt.
  • 8. Portioneer de crème brûlée in de potjes en schik er per potje 5 mooie frambozen in.
  • 9. Bak de crème brûlée in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.
  • 10. Laat de crème brûlée afkoelen en een nacht opstijven in de koelkast.
  • 11. Werk de crème brûlée vlak voor het serveren af door het mengsel van rietsuiker en poeder van Natuurboterwafel op de potjes te strooien en goudbruin te branden.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk