Gnocchi met een tomatenroomsaus, spek en champignons

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

Gnocchi, een pastasoort op basis van aardappelen en tarwemeel, is een heerlijke Italiaanse klassieker die vaak gecombineerd wordt met een tomatensaus. @Cuisine_gantoise maakte een heerlijk tomatenroomsausje met spek en boschampignons. Een smaakvol en tegelijk feestelijk gerechtje dat perfect op voorhand kan worden gemaakt.

Voor de gnocchi:

    Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 300 gr bloem
  • 1 ei
  • Snuifje zout

    Bereiding

  • 1. Kook de aardappelen gaar in de schil. Verwijder de schil en pureer heel fijn, voeg het zout en de bloem toe en meng alles tot glad deeg op een bebloemd oppervlak. Voeg op het einde het ei toe en meng het goed door het geheel.
  • 2. Verdeel het deeg in gelijke delen en rol ze uit tot rolletjes van ca. 2 cm diameter. Snij de deegrolletjes vervolgens in gelijke stukjes en rol ze dan over een vork om de typische inkepingen te krijgen.
  • 3. Verdeel de gnocchi over een bord of grote plank en bebloem ze nog eens. Dek alles af met vershoudfolie en bewaar ze in de ijskast tot je ze nodig hebt later op de avond.
  • 4. TIP:
    Heb je gnocchi over, bewaar ze ongekookt en in porties tot 3 maanden in de diepvries.

Voor de saus:

    Ingrediënten

  • 400 gr boschampignons
  • 150 gr spek- of pancettablokjes
  • 10-tal kerstomaten
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes look
  • 15-tal partjes zongedroogde tomaten
  • 100 gr tomatenpuree (= anderhalf potje)
  • 2 dl groentebouillon
  • 300 ml Inex room 40%
  • Parmezaanse kaas
  • Raketsla
  • Paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie

    Bereiding

  • 1. Snipper de ui fijn en stoof aan in de olijfolie. Eens de ajuinen glazig zijn, voeg de geperste look en de fijn gesneden partjes zongedroogde tomaat erbij. Hierna meng je de tomatenpuree eronder en laat je alles even lichtjes aanbakken zodat alle smaken goed opgenomen worden.
  • 2. Snij ¾ van de champignons in gelijke delen en bak ze mee. Voeg vervolgens de room toe, meng alles goed en laat even doorkoken.
  • 3. Giet tenslotte de bouillon bij de saus tot je de gewenste dikte bereikt hebt. Kruid af met peper, zout en paprikapoeder.
  • 4. Bak intussen de spekblokjes samen met de overige champignons gaar. Meng dit eveneens onder de saus maar hou wat apart voor het dresseren. De saus zal de smaak van de spekjes opnemen.

Afwerking

    Bereiding

  • 1. Breng een grote kom met gezouten water aan de kook. Van zodra het water kookt, voeg je de gnocchi toe en laat je ze koken tot ze komen bovendrijven. Eens ze bovendrijven, laat nog heel eventjes doorkoken zodat ze helemaal gaar zijn.
  • 2. Verdeel de gnocchi in een bord, overgiet met de saus en werk af met verse kerstomaatjes, wat rucola en Parmezaanse kaas.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk