Spiraaltaart met groenten

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

Deze hartige taart van foodie @innersparkle.be is er eentje om mee te pronken bij je gasten en bovendien eenvoudig klaar te maken. Onze Inex Haver Cuisine zorgt voor een smaakvolle romige toets.

    Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 2 dikke wortels
  • 1 vel bladerdeeg
  • 150 ml Inex Haver Cuisine
  • 2 eieren L (of 3 normale eieren)
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 1 tl citroentijm
  • Parmezaanse kaas, gemalen
  • Peper
  • Extra; mandoline

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 2. Snijd dunne plakken van de aubergine en courgette. Dit lukt het best met een mandoline. Het middelste deel van de courgette gebruik je niet. Zie onderstaande tip.
  • 3. Gebruik een dunschiller om brede slierten te snijden van de wortels.
  • 4. Leg het vel bladerdeeg in de taartvorm.
  • 5. Rol een wortelsliert op om mee te starten. Leg daar rond een plak aubergine en de beide soorten courgette. Ga zo telkens verder door afwisselend de plakken groenten rond elkaar te leggen.
  • 6. Doe de room, eieren, peper en kruiden in een kom of shaker en kluts goed door elkaar.
  • 7. Giet daarna uit over de taart.
  • 8. Bak 35 min in een voorverwarmde oven van 200°C.
  • 9. Werk af met wat Parmezaanse kaas net voor het serveren.
  • 10. TIP: je hebt niet de volledige groenten nodig. Snijd de rest van de groenten in kleine blokjes, bak ze even aan in olijfolie. Voeg een of meerdere blikken tomatenblokjes toe en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Laat even sudderen op middelhoog vuur tot alle groenten zacht zijn. Lekker als pastasaus en makkelijk te bewaren in de diepvries.
Haver Cuisine 15%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk