Kalkoen-Hawaï-ovenschotel met prei en aardappelen

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Gemiddeld

Een heerlijk toegankelijk gerecht van Foodbag, Belgische leverancier van maaltijdboxen met verse ingrediënten.

    Ingrediënten

  • 400 gram bio-aardappelen
  • 2 stuk kalkoenfilet
  • 1 blik ananas
  • 1 pakje platte peterselie
  • 1 stuk prei
  • 1 stuk gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml room
  • ¾ eetlepel currypoeder
  • 50 gram geraspte kaas
  • Boter
  • Olijfolie
  • Zout en zwarte peper

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2. Spoel de aardappelen, boen goed schoon (schillen hoeft niet) en snijd in plakken van 1 cm. Zet net onder water in een kookpot met een snuf zout. Kook in ongeveer 5 min beetgaar.
  • 3. Snijd de kalkoenfilet in reepjes en kruid met zout en zwarte peper.
  • 4. Smelt een klont boter in een pan en bak de kalkoenreepjes goudbruin. Blus met 2 el van het ananassap en laat even inkoken. Haal uit de pan.
  • 5. Snipper de peterselie fijn. Snijd de prei in ringen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Zet de pan terug op het vuur en verhit er een scheutje olijfolie in. Fruit de ui, de knoflook en de prei 5 min. op zacht vuur. Overgiet met de room en kruid met zout, zwarte peper, het currypoeder en de helft van de peterselie. Laat even opwarmen.
  • 6. Giet de aardappelen af en schik in een ovenschaal. Voeg de blokjes kalkoen toe en overgiet met het prei-roommengsel. Halveer 2 schijven ananas en leg ze bovenop de ovenschotel. Bestrooi met de kaas en zet 15-20 min in de voorverwarmde oven.
  • 7. Haal de schaal uit de oven en bestrooi met de rest van de bladpeterselie. Smakelijk.
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk