Papillot van rog met krokante wintergroenten en witte wijnsaus

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Gemiddeld

Geniet tijdens de feestdagen mee met je gasten en ga voor een gerecht dat je perfect op voorhand kan klaarmaken. 2belgianfoodies kiezen voor een feestelijke papillot met rog, de vis van het jaar!

    Ingrediënten

  • 800 gr filet van rog
  • 100 gr venusschelpjes
  • 400 ml Inex room 40%
  • 4 rapen
  • 4 wortelen
  • 100 gr spruitjes
  • 100 gr zilveruitjes (diepvries)
  • 100 gr erwtjes (diepvries)
  • 1 bussel bosuitjes
  • 150 gr zwammen (shiitake, koningsoesterzwam,...)
  • 1 sjalot
  • 100 gr boter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 ml visfumet
  • 400 gr gnocchi
  • Peper en zout

    Bereiding

  • 1. Breng een kom gezouten water aan de kook. Reinig de spruitjes, wortelen en rapen en snij in niet al te grote stukken.
  • 2. Kook gedurende zo’n 4 minuten alle groenten (behalve de champignons en bosuitjes) beetgaar.
  • 3. Giet af en spoel onder koud water. Bak ze vlug aan in wat boter, samen met de champignons en bosuitjes.
  • 4. Voor de saus:
    Snipper de sjalot. Doe in een sauspan. Voeg de witte wijn en de visfumet toe en laat inkoken tot 2/3. Voeg vervolgens de room toe en laat inkoken tot lichte sausdikte. Kruid met peper en zout.
  • 5. Maak nu 4 papillotjes (met boterpapier of aluminiumfolie) met de rog die je oprolt, de groenten en de verse schelpjes. Giet er telkens enkele lepels saus over. Vouw dicht.
  • 6. Plaats in een oven van 180°C gedurende ongeveer 20 min.
  • 7. Presentatie:
    Je kan het geheel serveren in de papillot of je kan voorzichtig overscheppen in een diep bord. Serveer met gekookte gnocchi of met brood.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk