Pasta Stroganoff

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

Zin in een verbluffende pasta? Ontdek dan hier het recept van tagliatelle met een romige Stroganoff saus.

    Ingrediënten

  • 400 gr tagliatelle
  • 100 ml Inex room 40%
  • 40 gr tomatenpuree
  • 500 gr champignons
  • 2 fijngesneden sjalotten
  • 2 tenen look
  • 400 ml Lacroix kalfsfond
  • Een scheutje cognac
  • 1 el paprikapoeder
  • Peterselie

    Bereiding

  • 1. Borstel de champignons schoon, versnipper de sjalot en pers de knoflook.
  • 2. Verhit wat vetstof in een pan en bak de champignons gedurende enkele minuten. Voeg vervolgens de versnipperde sjalot en de knoflook toe en stoof deze nog even mee.
  • 3. Voeg de tomatenpuree toe bij de champignons en kruid af met het paprikapoeder.
  • 4. Voeg de kalfsfond toe, flambeer de saus met cognac en laat alles nog even inkoken.
  • 5. Blus vervolgens de saus met de room.
  • 6. Kook de pasta volgens de instructies van de verpakking.
  • 7. Serveer de tagliatelle met de Stroganoff saus en werk af met peterselie.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk