Spaghetti met vis in een zachte paprikasaus

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Gemiddeld

Volg het receptje van Foodbag, de Belgische leverancier van maaltijdboxen, om een heerlijke spaghetti met vis in een zachte paprikasaus te verkrijgen.

    Ingrediënten

  • 300 gram schelvisfilet
  • ½ zakje bruschetta rosso
  • 200 gram bio spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk sjalot
  • 1 stuk gele paprika
  • 1 stuk rode paprika
  • 35 gram tomatenpuree
  • 100 ml Inex room 40%
  • ½ pakje bieslook en basilicum
  • Bakpapier
  • Olijfolie
  • Zout en zwarte peper

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • 2. Snijd de vis in stukjes van ongeveer 4 cm. Leg de stukjes vis op de bakplaat, giet er een flinke scheut olijfolie over en kruid met de helft van de bruschetta rosso kruiden, zout en zwarte peper. Schuif zo’n 10-15 min de oven in.
  • 3. Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de spaghetti al dente volgens de instructies op de verpakking. Giet af maar bewaar 3 el van het kookvocht.
  • 4. Pel intussen de knoflook en de sjalot en snipper fijn. Snijd de paprika’s in stukjes van 1-2 cm. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit de knoflook en de sjalot zo’n 2 min. Voeg er de paprika’s en de tomatenpuree aan toe. Laat zo’n 2 min roerbakken, verlaag het vuur en giet er de room en het kookvocht bij. Laat zo’n 5 min sudderen.
  • 5. Snipper het basilicum en de bieslook fijn.
  • 6. Verdeel de spaghetti over de borden en schep er een flinke lepel van de saus op. Serveer met de vis en werk af met de verse kruiden. Smakelijk !
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk