Varkenshaasje Wellington met champignonroomsaus

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Gemiddeld

Verheug je op een culinaire traktatie met Varkenshaasje Wellington met champignonroomsaus. Dit gerecht van Foodbag, Belgische leverancier van maaltijdboxen, combineert een varkenshaasje ingewikkeld in een knapperig bladerdeeg en een hartige laag champignonsaus, tot een smaakvolle sensatie.

    Ingrediënten

  • 300 gram varkenshaasje
  • 500 gram witte champignons
  • 1 rode ui
  • 1/2 stuk bladerdeeg
  • 30 gram pittenmengeling
  • 50 gram spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml Inex room
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • Olijfolie
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Zout en zwarte peper

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2. Kruid het varkenshaasje met zout en zwarte peper. Verhit een scheutje olie in een ruime pan en schroei het varkenshaasje langs alle kanten dichten. Leg even opzij en laat afkoelen.
  • 3. Vulling: schep de helft van de champignons in een mixer/blender en kruid met zout en zwarte peper. Mix tot je een grove structuur hebt. Pel de rode ui en snijd in fijne ringen. Verhit een scheutje olie in dezelfde pan en fruit de helft van de rode ui zo'n 2 min. Voeg er de gemixte champignons aan toe en bak zo'n 6-8 min. op een middelhoog vuur tot al het vocht is verdampt.
  • 4. Neem het vel bladerdeeg, leg op de bakplaat, en prik er gaatjes in met een vork. Verdeel er de gemixte champignons over. Leg er het varkenshaasje op en smeer in met de mosterd. Rol het deeg toe en plooi ook de zijkanten mooi dicht. Smeer het deeg in met een beetje olie en schuif zo'n 10 min. de oven in. Verlaag daarna de temperatuur naar 180°C en laat het nog eens 10-15 min. bakken.
  • 5. Rooster de pittenmengeling goudbruin in een droge pan.
  • 6. Schep de rest van de rode ui in een kom en voeg er de spinazie aan toe. Giet er de witte wijnazijn en een scheutje olie over. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Strooi er de pittenmengeling over. Hussel goed door elkaar.
  • 7. Champignonsaus: Pel de knoflook en snipper fijn. Snijd de rest van de champignons in vier. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de knoflook en champignons zo'n 5 min. Giet er de room bij en verkruimel er de bouillon over. Laat even kort koken en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk