Vol-au-vent van zalm met bladerdeeghartjes

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Gemiddeld

Een heerlijk toegankelijk gerecht van Foodbag, Belgische leverancier van maaltijdboxen met verse ingrediënten.

    Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • ½ stuk venkel
  • 50 gram stoofselder
  • 125 gram witte champignons
  • 250 gram zalmfilet
  • ½ blokje groentebouillon
  • 1 stuk bladerdeeg
  • 100 ml room
  • ½ stuk citroen
  • ½ eetlepel maïszetmeel
  • Scheutje melk
  • Snuifje nootmuskaat
  • Boter
  • Zout en zwarte peper

    Bereiding

  • 1. Schil de aardappelen, snijd in stukken van 3 cm en zet net onder water in een kookpot met een snuif zout. Kook in ongeveer 10 min gaar.
  • 2. Snijd ondertussen de venkel in dobbelsteentjes van 1 cm (bewaar het venkelgroen voor de afwerking), de selder in reepjes en de champignons in dunne plakjes. Snijd ook de zalm in hapklare blokjes.
  • 3. Smelt een klont boter in een pot en stoof de venkel en de selder 3 min op middelhoog vuur. Voeg de zalm toe en laat kort meebakken. Voeg de champignons toe en laat ook 2 min. Bakken. Kruid met zout en zwarte peper. Blus de groenten en de zalm met 125 ml water en verkruimel het bouillonblokje in de pot. Laat 5-7 min zachtjes pruttelen, zonder deksel op de pan.
  • 4. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg of doe het uit de losse pols met een mes. Zet de bakplaat in de oven tot de hartjes goudbruin gebakken zijn.
  • 5. Giet de room in de pot bij de groenten en de zalm en laat inkoken tot de gewenste dikte. Bind de saus indien nodig bij met het maïszetmeel. Proef van de saus en breng verder op smaak met enkele druppels citroensap, zout en zwarte peper. Houd warm.
  • 6. Werk de puree af : plet de aardappelen met een klont boter en een scheutje melk tot een gladde puree. Kruid met zout, zwarte peper en een snuifje nootmuskaat.
  • 7. Serveer de vol-au-vent met de bladerdeeghartjes en de puree. Werk af met het venkelgroen. Smakelijk !
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk