Zweedse balletjes

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

Zweedse balletjes, geserveerd met puree. Hmm … een heerlijk en eenvoudig gerecht waarmee je scoort bij jong en oud.

    Ingrediënten

  • 500 gr gemengd gehakt
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 1 ei
  • 5 el panko (paneermeel)
  • 1 tl fijngemalen allspice
  • Een snuifje peper en zout

    Bereiding

  • 1. Verhit wat vetstof in een pan en stoof de fijngesneden sjalot goudbruin.
  • 2. Neem een grote mengkom, waarin je de aangestoofde sjalot en de overige ingrediënten toevoegt. Kneed het gehakt met jouw handen tot een stevige bol gehakt en kruid af met peper en zout.
  • 3. Verhit vervolgens opnieuw wat vetstof in een pan en bak de balletjes goudbruin.

Saus

Zweedse balletjes

    Ingrediënten

  • 30 gr Inex boter
  • 100 ml Inex room 40%
  • 30 gr tarwebloem
  • 400 ml Lacroix runderfond
  • Een snuifje peper en zout

    Bereiding

  • 1. Smelt de boter in een pan. Voeg vervolgens de bloem toe aan de gesmolten boter en roer met een garde tot een biscuitgeur ontstaat. Voeg vervolgens de runderfond toe onder voortdurend roeren.
  • 2. Blijf roeren tot de saus aandikt en voeg er dan de room aan toe. Blijf nog even roeren en kruid tot slot af met peper en zout.
  • 3. Doe de gehaktballetjes bij de saus en laat nog 15 minuten verder garen.
  • 4. Indien gewenst kunnen de Zweedse balletjes afgewerkt worden met peterselie. Serveer de balletjes met puree. Smakelijk!
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk