Melkveehoudster in de kijker: Nancy Mermuys

28.02.22nieuws

Onze weidemelk die we dagelijks verwerken is afkomstig van melkveehouders die rond onze melkerij wonen. Nancy Mermuys uit Aalter is een van de melkveehoud(st)ers die we graag aan je voorstellen. 

Inex Melkveehoudster Nancy Mermuys

Al 10 jaar lang runt Nancy, met de hulp van haar moeder, een melkveebedrijf met 100 melkkoeien.

Ze is de 3e generatie op dit bedrijf en liep dus op jonge leeftijd al mee in de stal. Ze weet als geen ander hoe ze haar landbouwbedrijf moet runnen. Om 6u00 ‘s ochtends zal je Nancy treffen in de stallen die zijn uitgerust met comfortabele ligboxen. Met behulp van 2 melkrobots melkt ze haar Holstein koeien. 

Van zodra de weersomstandigheden het toelaten, grazen de koeien zoveel mogelijk buiten. Nancy heeft er dus voor gekozen om haar koeien minimum 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei te laten lopen. Deze weidemelk wordt door Inex opgehaald en verwerkt tot diverse zuivelproducten. 

Nancy is een melkveehoudster met heel wat ondernemerszin. Zo installeerde ze in 2015 een automaat op de boerderij waar je dagelijks heerlijk verse melk kan komen tappen.  

Wat ons vooral opvalt wanneer we langsgaan bij Nancy is, naast haar passie voor het vak, de rust en netheid in de stal. Haar koeien krijgen de beste zorgen en dat kunnen wij als melkerij alleen maar toejuichen!

Ook interessant

Toon alle nieuws & events

Kom langs op onze stand op de Beurs van Libramont

10.07.23nieuws
Bekijken

Inex is partner van Streekfonds Oost-Vlaanderen

25.05.23nieuws
Bekijken

Inex neemt deel aan PLMA 2023

01.05.23nieuws
Bekijken