Bladerdeeg (Paas)konijntjes

  • Dessert
  • 4
  • Makkelijk

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor je Paasbrunch? Zoek niet verder, deze schattige bladerdeegkonijntjes van Tartes Yaya mogen niet ontbreken. Ze zijn in no-time klaar en zullen bij groot en klein in de smaak vallen.

Ingrediënten voor 13 konijntjes

    Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg (vierkant of rond)
  • 40 gr + 10 gr suiker
  • 1 el kaneel
  • 20 gr vloeibare margarine (uit een knijpfles)
  • 100 ml Inex room 40%
  • spuitzak met (gekarteld) spuitmondje (optioneel)

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2. Leg 1 vel bladerdeeg open en besmeer, met behulp van een kwast, 10 gr vloeibare margarine over het bladerdeeg. Blijf ongeveer 1,5 cm weg van de kant.
  • 3. Dop de kwast in water en bestrijk die 1,5 cm die je overliet met water (hierdoor zal het deeg beter blijven kleven). Meng 40 gr suiker met de kaneel en strooi dit gelijkmatig over het bladerdeeg, blijf 1,5 cm weg van de kant.
  • 4. Bestrijk het 2de vel bladerdeeg met de overige 10 gr margarine en blijf opnieuw 1,5 cm weg van de kant. Leg deze op het vel dat met suiker en kaneel bestreken is (met de ingevette kant naar onder). Maak kleine inkepingen met een vork langs de randen.
  • 5. Met een mes of een pizzasnijder snij je stroken van ruim 1 cm af. Als je een rond vel gebruikt, zal je de buitenkanten niet als konijntjes kunnen gebruiken (maar je kan ze ronddraaien of iets anders mee maken). Plooi/vlecht de stroken (zoals op de foto) en zorg ervoor dat je een mooi gaatje overhoudt in het midden, want tijdens het bakken zet het deeg nog uit. Snij eventueel de oren een beetje bij voor een beter resultaat.
  • 6. Leg de konijntjes op de bakplaat en bak gedurende 15 à 20 min in de voorverwarmde oven.
  • 7. Eens de bladerdeegcreaties afgekoeld zijn, maken we de slagroom voor het staartje. Doe 100 ml room in een mengkom en voeg er 10 gr suiker aan toe. Klop met een mixer op tot slagroom.
  • 8. Doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Heb je geen spuitmondje? Snij dan het topje van de spuitzak af. Spuit een toefje slagroom als staartje van de konijntjes.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk