Chocomousse met speculaasslagroom

  • Dessert
  • 5
  • Gemiddeld

Soms mogen we eens zondigen en dan kan je dat maar beter met een echte lekkernij doen! Deze chocomousse van @Tartesyaya behoort zeker tot deze categorie. Deze variant bevat geen eieren, waardoor dit dessert ook geschikt is voor zwangere vrouwen. De speculaasslagroom is een topping om duimen en vingers bij af te likken!

Voor de chocolademousse

    Ingrediënten

  • 150 g fondant chocolade
  • 300 ml Inex room 40%

    Bereiding

  • 1. Hak de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Nadat de chocolade gesmolten is, laat je hem afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 2. Klop de 300 ml volle room half stijf. Voeg de helft van deze room toe aan de gesmolten en licht afgekoelde chocolade. Spatel deze door de chocolade en wanneer alles goed gemengd is, doe je hetzelfde met 2de helft van de semi-opgeklopte room.
  • 3. Verdeel de mousse in glaasjes en zet gedurende 1u in de koelkast alvorens af te werken. (+/- 75 g chocolademousse per glaasje)

Voor de speculaasslagroom

    Ingrediënten

  • 200 ml Inex room 40%
  • 75 g speculoospasta
  • 50 g mascarpone
  • 1 à 2 speculooskoekjes (verkruimeld)
  • Extra:
  • spuitzak
  • gekarteld spuitmondje

    Bereiding

  • 1. Klop de mascarpone samen met de speculoospasta tot een gladde massa. Voeg er de Inex room 40% aan toe en klop verder op.
  • 2. Doe de speculaasslagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje (optioneel) en spuit deze bovenop de chocolademousse in de glaasjes. Heb je geen spuitzak? Dan kan je ook meteen lepel de speculaasmousse over de chocomousse scheppen. (+/- 40 g speculaasmousse per glaasje).
  • 3. Werk af met verkruimelde speculaaskoekjes en bewaar in de koelkast.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk