Dalgona koffie

  • Dranken
  • Makkelijk

De Dalgona koffie, een koffiebereiding die oorspronkelijk uit Zuid-Korea komt, is momenteel enorm populair.

Deze ‘cappuccino op zijn kop’ met karamelsmaak is heel eenvoudig te maken en bovenal heel lekker.

Met koude melk als hoofdingrediënt vonden wij het onze plicht om het recept met jullie te delen! Wij gingen voor een koude variant:

Dalgona ijskoffie

    Ingrediënten

  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels heet water
  • 1 glas (half)volle Inex melk
  • ijsblokken

    Bereiding

  • 1. Meng de oploskoffie met de suiker in een ruime schaal. Voeg het hete water toe en klop met een mixer in ongeveer 5 minuten het koffiemengsel stijf.
  • 2. Als je een schep op een lepel neemt en deze ondersteboven kunt houden zonder dat het mengsel meteen valt, heb je de perfecte topping.
  • 3. Schep het koffieschuim op een glas melk gevuld met ijsblokken en serveer meteen. Roer de koffietopping door de melk en geniet van deze romige ijskoffie!
Deel je Dalgonacreatie met ons op Instagram en gebruik de hashtag #inexdalgona
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk