fbpx

De favoriete saus van Lode De Roover

  • Sauzen
  • 8
  • Gemiddeld

Een saus maakt of kraakt je gerecht. Het zorgt voor de verbinding van alle ingrediënten in het bord.
Topchef Lode De Roover (restaurant Fleur de Lin & winnaar Bocuse d’Or Belgium 2019) deelt graag het recept van zijn favoriete saus met ons. Deze heerlijke botersaus met een schaaldierenfond past uitstekend bij vis en zal je tot de laatste druppel willen uitlepelen!

    Ingrediënten

  • 2 kg garnaalkoppen of langoustinekoppen en -poten
  • 3 L Inex culinaire room
  • 500 gr boter
  • 2 sjalotten
  • Witte wijn
  • Visfumet

    Bereiding

  • 1. Stoof de garnaal- of langoustinekoppen (en -poten) aan met de fijngesneden sjalotten. Blus vervolgens met witte wijn en visfumet.
  • 2. Laat tot de helft inkoken.
  • 3. Vervolgens terug aanvullen met de room en dit opnieuw tot de helft laten inkoken.
  • 4. Monteer tenslotte met de boter.
Lode De Roover
Fleur de Lin (Zele)
Als winnaar van Bocuse d’Or Belgium 2019 weet deze topchef als geen ander dat de keuze van producten belangrijk is om ze vervolgens op de beste manier te kunnen klaarmaken!
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk