Dessertcreatie met yoghurt, witte chocolade en rode vruchten

  • Dessert
  • Moeilijk

Voor deze dessertcreatie combineert tofchef Lode De Roover yoghurtsmaken met rode vruchten. Een pareltje op het bord en smaakbommetje in de mond!

Yoghurtparfait

= donut in het midden van het bord

    Ingrediënten

  • 300 gr Inex room 40%
  • 200 gr volle Inex yoghurt
  • 50 gr yopol
  • 40 gr suiker
  • 7 gr agar+ of gelatine
  • 100 gr vlierbloesemsiroop

    Bereiding

  • 1. Alles mengen tot 90°C.
  • 2. Dit 8 minuten goed laten opkloppen.
  • 3. In de gewenste vorm gieten.
  • 4. Laten afkoelen.

Olie

= in de donut

    Ingrediënten

  • 250 gr citroenverbena
  • 750 gr druivenpitolie

    Bereiding

  • 1. De druivenpitolie heet laten worden tot als je er een blaadje inlegt en belletjes verschijnen.
  • 2. De druivenpitolie van het vuur halen en op de verbena gieten.
  • 3. 1 minuut laten mixen.
  • 4. Vervolgens laten uitzeven / uitlekken.

Yoghurtijs

    Ingrediënten

  • 2 kg Griekse yoghurt
  • 400 gr witte chocolade
  • 200 gr suiker
  • 200 gr Inex volle melk
  • 400 gr Inex room 40%
  • 100 gr ProSorbet
  • 10 gr limoensap
  • 2 limoenzeste
  • 4 blaadjes gelatine

    Bereiding

  • 1. Het geheel opkoken en afdraaien.

Gel van framboos

    Ingrediënten

  • 1 kg puree van framboos
  • 250 gr water
  • 250 gr suiker
  • 5 gr agaragar of gelatine
  • 10 gr gellan
  • 4 gr citras

    Bereiding

  • 1. Alles mengen zonder de agaragar.
  • 2. Het geheel opkoken.
  • 3. Op het einde de agaragar toevoegen
  • 4. Laten afkoelen.
  • 5. Afdraaien in de thermomix / cutter.

Jus van rood fruit en rooibos

    Ingrediënten

  • 3 kg water
  • 60 gr rooibos
  • 300 gr gel van framboos
  • 300 gr suiker
  • 3 limoensap
  • 3 limoenzeste

    Bereiding

  • 1. Maak thee van het water en de rooibos. Laat niet te lang intrekken, anders wordt de thee te bitter.
  • 2. Meng de thee met de overige ingrediënten en de jus is klaar.
  • 3.

Afwerking

    Ingrediënten

  • Rood fruit
  • Witte chocolade
  • Pistachenoten

    Bereiding

  • 1. Dresseer de verschillende elementen op het bord, met het yoghurtijs als laatste.
  • 2. Dresseer met de rode vruchten.
Lode De Roover
Fleur de Lin (Zele)
Als winnaar van Bocuse d’Or Belgium 2019 weet deze topchef als geen ander dat de keuze van producten belangrijk is om ze vervolgens op de beste manier te kunnen klaarmaken!
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk