Eggs Benedict

  • Ontbijt
  • 4
  • Makkelijk

Stefaan De Winter geeft een upgrade aan dé brunch klassieker: Eggs Benedict! De hollandaise saus bij het gepocheerd eitje krijgt namelijk wat opgeklopte room om het geheel wat luchtiger en feestelijker te maken.

    Ingrediënten

  • 4 bagels
  • 7 eieren
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 250 gr boter
  • 200 ml Inex room
  • 2 eierdopjes witte wijn
  • 1 eierdopje water
  • Sap van 1/2 citroen
  • bieslook, versnipperd
  • Cayennepeper
  • Zout

    Bereiding

  • 1. Smelt de boter op een zacht vuur.
  • 2. Schep het stremsel voorzicht weg tot je geklaarde boter overhoudt en houd deze warm.
  • 3. Klop de room half op.
  • 4. Doe 3 eidooiers in een steelpan en voeg er de witte wijn en het water aan toe.
  • 5. Klop het mengsel heel goed op een zacht vuur tot je een schuimig mengsel bekomt. Blijf continu kloppen zodat het eigeel geen kans heeft om te stollen.
  • 6. Voeg er nu voorzichtig de geklaarde boter aan toe en blijf kloppen.
  • 7. Voeg vervolgens de halfopgeklopte room toe.
  • 8. Breng op smaak met citroensap, een snuif cayennepeper en zout.
  • 9. Pocheer 4 eieren.
  • 10. Snijd de bagels middendoor.
  • 11. Leg een gepocheerd eitje op de bagel, versnipper de zalm erover, giet er wat hollandaisesaus over, werk af met bieslook en serveer met de bovenkant van de bagel er schuin over.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk