Gebakken kipfilet met spinazie-spekjesstoemp en champignonroom-saus

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Gemiddeld

Een heerlijk toegankelijk gerecht van Foodbag, Belgische leverancier van maaltijdboxen met verse ingrediënten.

    Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 2 stuk kipfilet
  • 75 gerookte spekblokjes
  • 150 gram spinazie
  • 250 gram witte champignons
  • 100 ml Inex room
  • ½ potje mosterd
  • 1 pakje platte peterselie
  • Olijfolie
  • Boter
  • Scheutje melk
  • Snuifje nootmuskaat
  • Zout en zwarte peper

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2. Schil de aardappelen en snijd in stukken van ongeveer 3 cm. Zet ze net onder water in een kookpot met een snuif zout en kook in ongeveer 10 min gaar.
  • 3. Kruid de kipfilet met zout en zwarte peper. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en korst de kipfilet langs beide kanten aan. Haal uit de pan en leg in een ovenschaal. Laat de kip zo’n 12-15 min verder garen in de voorverwarmde oven.
  • 4. Bak de spekjes krokant in de pan van de kipfilet. Hak de spinazie grof. Giet de aardappelen af en plet met een vork of een pureestamper. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe en schep de spekjes en de spinazie eronder. Kruid met een snuifje nootmuskaat, zout en zwarte peper en houd warm.
  • 5. Snijd de champignons in vier. Smelt een klontje boter in een pan en bak de champignons 3 min op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Draai het vuur lager en blus met de room. Voeg de mosterd toe en roer los. Proef van de saus en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  • 6. Snipper de peterselie en schep onder de saus.
  • 7. Controleer of de kipfilet gaar is. Snijd in plakjes en serveer met de spinazie-spekjesstoemp en de champignonroomsaus. Smakelijk !
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk