Goed gevulde taco tafel

  • Hoofdgerecht
  • Makkelijk

Een smaakbom van taco’s met gehakt, salsa, chimichurri en nacho’s met een romige cheddarsaus. Het ideale gerecht voor een gezellig samenzijn met vrienden of als ultiem comfortfood bij een knusse avond thuis. Laat je zintuigen betoveren met dit recept van Jelle Beeckman.

Taco vlees:

    Ingrediënten

  • 400 g gemengd gehakt
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprika poeder
  • Snufje gerookt paprikapoeder
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teen look
  • 1 tl korianderpoeder
  • Snufje cayenne naar wens
  • Klein scheutje water
  • 1 tl bruine suiker
  • Klontje boter
  • Taco’s (tortilla) klein

    Bereiding

  • 1. Bak het gehakt in de boter en voeg alle kruiden en suiker toe. Laat mooi kleuren en voeg een klein beetje water toe. Houd warm.

De salsa:

    Ingrediënten

  • 1 stuk ananas
  • 1 rode ui of zachte witte
  • 1 rijpe tomaat
  • Peper en zout
  • Paar ingelegde jalapeno’s
  • ½ limoen

    Bereiding

  • 1. Snijd de ananas in blokjes. Snijd de ajuin en tomaat in fijne blokjes, meng alles goed onder mekaar en voeg wat jalapeno’s toe.
  • 2. Werk af met de zeste van de limoen en het sap van een halve limoen.

Chimichurri:

    Ingrediënten

  • 10 g bieslook
  • 10 g koriander
  • 10 g peterselie
  • ½ teen look
  • 2 el olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijn azijn

    Bereiding

  • 1. Snijd alle kruiden fijn en doe ze in een kommetje samen met wat geraspte look, olijfolie, peper en zout en de rode wijnazijn.

De saus:

    Ingrediënten

  • 2 el mayo
  • 2 el zoetzure saus

    Bereiding

  • 1. Meng de mayo en zoetzure saus.

Nacho's met cheddarsaus:

    Ingrediënten

  • Zak nacho’s
  • Goeie scheut Corona of desperado’s
  • 200 ml Inex room 40%
  • ½ ui
  • ½ teen look
  • 200 g cheddar
  • ½ bouillonblokje kip
  • Lente-ui
  • 1 el zoetzure saus
  • 1 tl maïzena in 20 ml water

    Bereiding

  • 1. Bak de ui in een klontje boter, blus met een scheut bier en laat tot de helft inkoken
  • 2. Voeg de room toe samen met de kaas en roer tot alles mooi gesmolten is
  • 3. Voeg wat chilisaus toe voor extra pit en wat maïzena om de saus in te dikken.
  • 4. Kruimel er het half bouillonblokje bij en werk af met fijngesneden lente-ui.
  • 5. Verwarm de tortilla’s en zet alles op tafel!
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk