IJsmousse met zure vruchten

  • Dessert
  • 4
  • Gemiddeld

Een ijsmousse is een luchtige ijscreatie met opgeklopte room als hoofdingrediënt. Het sap van de vruchten zorgt voor een heerlijk fris zuurtje.
Een creatie uit Het Grote IJsboek van Christophe Declercq.

    Ingrediënten

  • 215 gr suiker
  • 85 gr water
  • 120 gr eiwitten
  • 25 gr suiker
  • 350 gr opgeklopte Inex room 40%
  • 140 gr sap van zure vruchten

    Bereiding

  • 1. Breng het grootste deel van de suiker met het water aan de kook tot een suikersiroop van 121°C.
  • 2. Klop de eiwitten met het kleinste deel suiker tot schuim, zodra de suikersiroop 115°C bereikt heeft.
  • 3. Giet de suikersiroop van 121°C op het schuim en klop koud (= Italiaans schuim).
  • 4. Meng de helft van het sap van zure vruchten onder de opgeklopte Inex slagroom.
  • 5. Meng de andere helft van de smaakstof onder het Italiaans schuim. Meng kort samen tot een homogene ijsmousse.
  • 6. Vul de ijsmousse in flexibele bakvormen voor kleine gebakjes en werk af met fruit.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk