Kabeljauw met krokante korst en mosterd-roomsaus

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

Kabeljauwfilet bedekt met een krokant jasje en een heerlijk romige mosterdsaus erbij, opgediend met een smeuïge puree of een gekookt aardappeltje. Deze heerlijke klassieker van Kokerellen is heel gemakkelijk te maken! En je zal ervan genieten!

Voor de mosterd-roomsaus

    Ingrediënten

  • 200 ml Inex room 40%
  • 1 el kappertjes
  • 2 el mosterd
  • 1 teentje look, geplet en fijngehakt
  • Een paar takjes verse rozemarijn
  • 1 grote courgette
  • 250 g kerstomaatjes
  • peper en zout

    Bereiding

  • 1. Neem een grote ovenschaal. Voeg de room toe samen met de look, kappertjes en mosterd. Mix met een garde tot een egaal mengsel. Kruid met peper en zout.
  • 2. Snij de courgette door de lengte in vieren en snij plakken van ongeveer 1 centimeter breed. Halveer de kerstomaatjes. Voeg ze toe aan de roomsaus. Verdeel de takjes rozemarijn doorheen de groenten.

Voor de krokante vis

    Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 20 g panko of paneermeel
  • Zeste van 1 citroen
  • 1 el verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 el (15 g) gesmolten boter

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2. Doe de panko of het paneermeel in een kom samen met de citroenzeste, de fijngehakte rozemarijn en de gesmolten boter. Meng tot een egaal mengsel.
  • 3. Dep de vis droog met wat keukenpapier en kruid goed met peper en zout langs beide kanten.
  • 4. Leg de vis op de groentjes en de roomsaus en verdeel bovenop het panko mengsel.
  • 5. Bak in de oven gedurende 15 à 20 minuten (afhankelijk van de dikte van je vis) tot de saus bubbelt en de korst op de vis goudbruin is.

Om erbij te serveren

    Ingrediënten

  • Aardappelpuree
  • Enkele schijfjes citroen
  • Verse peterselie, fijngehakt

    Bereiding

  • 1. Verwijder de rozemarijntakjes uit de ovenschaal, schep de saus even om en serveer met een met de puree en gehakte peterselie.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk