Kalfsragout met roomsaus en ovenfrietjes

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Gemiddeld

Een heerlijk toegankelijk gerecht van Foodbag, Belgische leverancier van maaltijdboxen met verse ingrediënten.

    Ingrediënten

  • 1 stuk gele ui
  • 3 stuk wortelen
  • 100 gram stoofselder
  • 1 flesje Hoegaarden
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 400 gram bio aardappelen
  • 100 ml room
  • 1 pakje dragon
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 blaadje gedroogde laurier
  • Bakpapier
  • Boter
  • OlijfolieZout en zwarte peper

    Bereiding

  • 1. Smelt een klontje boter in een stoofpot en schep daar de kalfsragout in. Kruid met zout en zwarte peter, strooi er de bloem over en laat even aankorsten. Haal het vlees dan weer uit de pan.
  • 2. Pel en versnipper de ui. Verhit een scheutje olijfolie in de stoofpot en laat er de ui in fruiten gedurende 2-3 min. Boen ondertussen de wortelen schoon, schillen mag, maar hoeft niet. Snijd de wortelen in fijne halvemaantjes en de selder in fijne beentjes. Schep die mee in de pan bij de ui en laat zo’n 2-3 min stoven. Blus dan met het bier. Verkruimel ondertussen de kippenbouillon in 100 ml lauwwarm water en giet dat bij de groenten. Kruid met de laurier en zout en zwarte peper. Breng aan de kook en schep er dan het vlees weer in. Verlaag het vuur en laat zo verder pruttelen op een zacht vuur gedurende 30 min.
  • 3. Verwarm de oven voor op 200 °C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • 4. Spoel de aardappelen en boen ze goed schoon, schillen mag maar hoeft niet. Snijd de aardappelen in frietjes en spoel onder koud water. Dep ze droog met een keukenhanddoek en leg op de bakplaat.
  • 5. Besprenkel de frietjes met een scheutje olijfolie en hussel goed door elkaar zodat elk frietje een dun laagje olie heeft. Zorg dat de frietjes voldoende uit elkaar liggen, zo bakken ze mooier. Neem eventueel een tweede bakplaat om de frietjes over te verdelen. Schuif hoog in de oven voor zo’n 25-30 min tot de frietjes goudbruin en knapperig zijn. Schep halverwege eens om.
  • 6. Giet de room bij de ragout. Haal de blaadjes dragon van de takjes en snipper fijn. Meng de dragon ook mee onder de ragout en laat nog 2-3 min opwarmen. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  • 7. Controleer of de ovenfrietjes gaar zijn en serveer ze met een stevige portie van de ragout. Smakelijk!
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk