Kalkoenschnitzel met paprika-roomsaus

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Gemiddeld

Een heerlijk toegankelijk gerecht van Foodbag, Belgische leverancier van maaltijdboxen met verse ingrediënten.

    Ingrediënten

  • 125 gram witte rijst
  • 2 stuk rode paprika
  • 1 stuk gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ pakje tijm en rozemarijn
  • ½ blokje groentebouillon
  • 250 gram witte champignons
  • 2 stuk kalkoenschnitzel
  • 100 ml room
  • Boter
  • Olijfolie
  • Zout en zwarte peper

    Bereiding

  • 1. Spoel de rijst met koud water. Breng aan de kook in 250 ml licht gezouten water. Laat zo’n 15 min zachtjes koken zonder roeren met het deksel op de pan, tot de rijst beetgaar is.
  • 2. Maak intussen de saus. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Pel de ui en de knoflook. Hak de ui, knoflook en rozemarijn fijn. Rits de blaadjes tijm van de takjes.
  • 3. Verwarm een pan met olijfolie en stoof ui en knoflook samen met de paprikablokjes, en de helft van de tijm en rozemarijn zo’n 4 min. Kruid met zout en zwarte peper. Voeg 100 ml water toe, verkruimel het bouillonblokjes en laat stoven tot de paprika beetgaar is.
  • 4. Snijd intussen de champignons in partjes. Smelt een klontje boter in een pan en bak de champignons, kruid met overige tijm en rozemarijn. Haal uit de pan en houd warm.
  • 5. Voeg nog een flinke scheut olie toe aan de pan van de champignons en bak de schnitzels krokant.
  • 6. Voeg de room toe aan de paprika’s en laat even inkoken. Mix met een staafmixer tot een gladde saus. Proef en kruid naar smaak bij met zout en zwarte peper.
  • 7. Serveer de schnitzels met de paprikasaus, champignons en rijst. Smakelijk !
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk