Lentepasta

  • Hoofdgerecht
  • 3
  • Makkelijk

Foodie Stefaan De Winter van Blogvivant brengt de lente op je bord met kleurrijke groenten en een zijdezachte roomsaus. Deze heerlijke pasta-ervaring is een ode aan de start van het nieuwe seizoen.

    Ingrediënten

  • 250 gr penne
  • 1 versnipperde sjalot
  • 2 teentjes look, fijngesnipperd
  • 1 wortel, in julienne
  • 125 gr broccoli, in roosjes
  • 250 gr groene asperges, in stukjes
  • 125 gr paprika, in stukjes
  • 300 ml Inex room 40%
  • 125 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 125 gr erwtjes
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • Zeste van 1 limoen
  • Basilicum voor de afwerking
  • Olijfolie
  • Peper en zout

    Bereiding

  • 1. Kook de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  • 2. Giet een scheut olijfolie in een wokpan en fruit de sjalot en de look.
  • 3. Voeg de wortels toe en bak 4 minuten mee.
  • 4. Voeg de broccoli en de asperges toe aan de wok, zet er een deksel op en laat 5 minuten bakken/stomen.
  • 5. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.
  • 6. Voeg de erwtjes toe en overgiet met de Inex room. Laat de room inkoken gedurende 5 minuten.
  • 7. Kruid af met peper en zout.
  • 8. Voeg de gekookte penne toe aan de groenten en meng alles goed onder elkaar.
  • 9. Voeg tenslotte de kerstomaten en de Parmezaanse kaas toe en haal van het vuur.
  • 10. Verdeel nu de gestoofde ui en look over de schotel. Werk af met de gemalen kaas.
  • 11. Roer alles goed onder elkaar.
  • 12. Serveer in een kom en werk af met basilicum, zeste van limoen en een draai van de pepermolen.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk