Mascarpone mousse met compote van rabarber en aardbei

  • Dessert
  • 6
  • Makkelijk

Laat je verleiden door de kookkunsten Eliens Cuisine en pak uit met een heerlijk dessertje. Met deze mascarpone mousse met compote van rabarber en aardbei verwen je niet alleen jezelf, maar ook je gasten! Succes gegarandeerd! 

Voor 6 dessert glaasjes

Voor de rabarber compote

TIP! Je kan dit makkelijk de dag voordien al maken, volledig laten afkoelen op kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast.

    Ingrediënten

  • 4 à 5 stengels rabarber
  • 250 gr aardbeien (vers of diepvries)
  • 70 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (=8gr)
  • 1 sinaasappel (sap)
  • 1 el vanille puddingpoeder

    Bereiding

  • 1. Maak de rabarber schoon, snij deze in grote stukken en doe dit in een kookpot. Voeg vervolgens de aardbeitjes toe. Vergeet niet het kroontje van de aardbeien te verwijderen!
  • 2. Voeg suiker, vanillesuiker en het sap van de sinaasappel toe.
  • 3. Breng dit geheel rustig aan de kook en laat dit gedurende 10 à 15 min zachtjes sudderen tot een compote. Roer af en toe in de kookpot.
  • 4. Neem de puddingpoeder en giet dit in een apart potje samen met 3 à 4 el water. Roer dit mengsel tot je een papje hebt. Voeg dit toe aan de compote en laat nog even doorkoken om in te dikken.
  • 5. Haal van het vuur en laat de compote volledig afkoelen.

Voor de mascarpone mousse

TIP! Je kan de mousse makkelijk al enkele uren op voorhand maken en goed afgedekt bewaren in de koelkast.

    Ingrediënten

  • 175 gr speculaas koekjes
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml Inex slagroom
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 30 gr poedersuiker

    Bereiding

  • 1. Ga van start met de speculaas koekjes fijn te malen. Plaats even aan de kant.
  • 2. Voeg de mascarpone, zeste van citroen, vanille extract en poedersuiker samen in een mengkom en mix dit tot een stevige crème.
  • 3. Klop de slagroom luchtig en spatel dit door het mascarpone mengsel zodat je een luchtige mousse krijgt.

Voor de samenstelling van de glaasjes

    Bereiding

  • 1. Verdeel een deel van de verkruimelde speculaasjes over de glaasjes. De rest van de gemalen speculaaskoekjes gebruik je voor de afwerking.
  • 2. Hierna vul je het glaasje met wat mascarpone mousse gevolgd door wat rabarber compote en als laatste laagje nog een grote lepel mascarpone mousse.
  • 3. Werk het glaasje af aan de hand van de resterende verkruimelde speculaasjes. Er kan ook een paaseitje worden toegevoegd.
  • 4. Het glaasje kan op voorhand worden samengesteld. Start hier ook niet te vroeg mee, want dan loop je het risico dat de speculaas niet meer krokant is.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk