Pavlova

  • Dessert
  • Moeilijk

Een lekker dessert van met een combinatie van meringue, smeuïg vanille roomijs, assortiment rood fruit en heerlijke slagroom. Een creatie van toppatissier Bart Ardijns.

Meringue

    Ingrediënten

  • 150 gr eiwit
  • 150 gr griessuiker
  • 135 gr bloemsuiker

    Bereiding

  • 1. Klop het eiwit in een ontvette pot van de keukenrobot luchtig en glad met afwisselend toevoeging van de griessuiker. Spatel tenslotte de gezeefde bloemsuiker eronder. Doe het mengsel in een spuitzak.
  • 2. Spuit meringue doppen van ongelijkmatige grootte tegen elkaar op bakpapier.
  • 3. Bak (=droog) vervolgens de meringue gedurende 2u bij een temperatuur van 90°C.
    Tip: na volledige afkoeling de meringue droog bewaren in afgesloten doos.

Vanilleslagroom

    Ingrediënten

  • 500 gr Inex slagroom 40%
  • 45 gr griessuiker
  • 4 gr vloeibaar vanille extract
    (eventueel kan weinig rozenwater worden toegevoegd ipv vanille)

    Bereiding

  • 1. Klop de slagroom met de suiker en vanille op tot een voldoende stevige, romige massa (spuitbaar).

Samenstellen van het dessert

    Bereiding

  • 1. Meringue aanbrengen op het dessertbord.
  • 2. Aanbrengen van doppen slagroom op de meringue.
  • 3. Garneren met gewenst assortiment rood fruit.
  • 4. Aanbrengen van het vanille roomijs.
  • 5. Afwerken met frambozencoulis op en naast het dessert.
  • 6. Eventueel garneren met reeds gebruikte, gedroogde stukjes vanillestok.
Bart Ardijns
Patissier / Auteur
Met de nodige portie inventiviteit weet Bart Ardijns topdesserts te maken met afwisseling van smaak, textuur, kleur, ingrediënten en vormgeving! Dat bewijst hij ook in zijn boek ’40 verbluffende desserts’.
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk