Pavlova kerstboom

  • Dessert
  • 4
  • Makkelijk

Deze Pavlova kerstboom van foodie Claudia van Pinches of Happiness is een showstopper op je feesttafel! Het leuke is dat je de meringues reeds enkele dagen op voorhand kan maken, zo hoef je enkel nog de assemblage te doen op de dag zelf!

Voor de meringue

    Ingrediënten

  • 150 gr eiwit (= ongeveer 5 medium eieren)
  • 200 gr fijne suiker
  • 180 gr bloemsuiker
  • snuifje zout

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 90°C.
  • 2. Start met het opkloppen van de eiwitten met het snuifje zout in een vetvrije mengkom.
  • 3. Voeg geleidelijk aan de fijne suiker toe en klop tot het eiwit stijf is en de suiker mooi opgelost.
  • 4. Spatel als laatste stap de bloemsuiker onder de meringue.
  • 5. Doe het opgeklopt eiwit in een spuitzak en spuit rondjes van verschillende diameters (bv. exemplaren tussen 6 cm en 12 cm) op een met bakpapier beklede bakplaat. Indien je geen spuitzak hebt, kan je hoopjes eiwit met de bolle kant van een soeplepel uitspreiden.
  • 6. Je hebt zeker meringue over om nog wat reserve schuimpjes te maken.
  • 7. Laat de schuimpjes ongeveer 1,5 tot 2u drogen in de oven. De schuimpjes zijn klaar wanneer ze vlot van het bakpapier af komen en niet meer zacht aanvoelen aan de onderkant.
  • 8. Zet de oven uit en laat de schuimpjes nog even in de oven zitten tot de oven helemaal is afgekoeld.

Voor de vulling

    Ingrediënten

  • 200 ml Inex room 40%
  • 2 el bloemsuiker

    Bereiding

  • 1. Klop de slagroom stijf, samen met de bloemsuiker.

Voor de afwerking

    Ingrediënten

  • Rood fruit
  • Bloemsuiker
  • Crispy chocoladeparels

    Bereiding

  • 1. Spuit een laagje slagroom op het grootste schuimpje en strooi er ook wat rode vruchten overheen. Werk zo van groot naar klein naar boven toe.
  • 2. Strooi er nog wat bloemsuiker en chocoladeparels over voor een feestelijke afwerking.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk