Plattekaastaart

  • Dessert
  • 8
  • Makkelijk

Voor Pasen serveert foodie Kokerellen een onweerstaanbare plattekaastaart. Een streling voor het oog en vooral pure verwennerij!

Voor 8-10 personen = bakvorm van 20 cm diameter

    Ingrediënten

  • 165 gr petit beurre koekjes (of andere koekjes naar keuze)
  • 60 gr boter, gesmolten
  • 500 gr plattekaas
  • 200 ml Inex room 40%
  • 100 gr kristalsuiker
  • 8 gr gelatineblaadjes
  • 1 sinaasappel (zeste en sap)
  • Paaseitjes voor bovenop of andere decoratie zoals vers fruit.

    Bereiding

  • 1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.
  • 2. Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter en druk dit mengsel goed aan op de bodem van de springvorm. Plaats in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • 3. Wel de gelatineblaadjes in koud water.
  • 4. Rasp de sinaasappel en meng onder de kristalsuiker in een grote kom. Voeg vervolgens de plattekaas toe en klop los met een garde tot de suiker mooi opgelost is.
  • 5. Pers de sinaasappel en warm het sap op tot net onder het kookpunt. Draai het vuur uit. Knijp de gelatine uit en los op in het appelsiensap. Laat even afkoelen.
  • 6. Klop de Inex room tot stijve pieken. Zet opzij.
  • 7. Voeg de opgeloste gelatine stelselmatig toe aan het plattekaasmengsel en roer goed door.
  • 8. Spatel voorzichtig de opgeklopte room door het plattekaasmengsel tot een egaal mengsel.
  • 9. Giet het plattekaasmengsel gelijkmatig over de koekjesbodem in de springvorm.
  • 10. Strijk de bovenkant glad met een spatel en plaats de taart minstens 4 uur (of bij voorkeur een nacht) in de koelkast om op te stijven.
  • 11. Haal de taart voorzichtig uit de springvorm en leg hem op een serveerschaal. Werk af met paaseitjes naar hartelust of gebruik wat vers fruit. Serveer meteen.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk