Rijstevlaai

  • Dessert
  • 6
  • Gemiddeld

Bakgodin Valériane Gréban haalt de geur van vers gebak in huis met deze heerlijke rijsttaart. Ze gebruikt Inex room 40% zodat de rijstpudding een rijke en zachte textuur krijgt.

Voor de taartbodem

    Ingrediënten

  • 90 g boter
  • 190 g bloem
  • 25 g amandelpoeder
  • 50 g cassonade
  • 40 g poedersuiker
  • 1 ei

    Bereiding

  • 1. Meng de boter, bloem, amandelpoeder, cassonade en poedersuiker in een mengkom.
  • 2. Wanneer het mengsel zanderig is geworden voed je 1 ei toe.
  • 3. Spreid het mengsel uit met een hoogte van 4 mm tussen twee vellen bakpapier.
  • 4. Zet opzij in de diepvriezer.
  • 5. Bedek de randen en onderkant van de bakvorm met stroken van het deeg.
  • 6. Zet opzij in de diepvriezer.

Voor de rijstpudding

    Ingrediënten

  • 190 g rijst
  • 160 g suiker
  • 1 L Inex volle melk
  • 200 ml Inex room 40%
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren

    Bereiding

  • 1. Kook de rijst op een laag vuur in de melk en room samen met de inhoud van één vanillestokje gedurende 25 minuten.
  • 2. Voeg vervolgens de suiker toe en kook nog 20 minuten
  • 3. Haal van het vuur en voeg 2 eieren toe en meng alles goed door elkaar.
  • 4. Bak gedurende 35 minuten in de oven op 210°C.
  • 5. Plaats de taart een 6-tal uren in de frigo voor je ze uit de vorm haalt en serveert.
Slagroom 40%
Ontdek
Volle melk, UHT
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk