Romige aspergesoep

  • Soepen
  • 8
  • Makkelijk

Nu het aspergeseizoen is, dienen we daar ook volop van te profiteren! Trakteer jezelf op een heerlijk aspergeroomsoepje volgens het recept van chef Peter Maertens, boordevol lokale ingrediënten.

    Ingrediënten

  • 1 bussel prei (enkel het wit)
  • 125 ml witte wijn
  • 2 bussels witte asperges
  • 1 L kippenbouillon
  • 125 cl Inex room
  • boter
  • nootmuskaat
  • zout
  • kervel (voor de afwerking)

    Bereiding

  • 1. Schil de asperges en breek er de houtachtige uiteinden af (bewaar schillen en uiteinden). Snij de kopjes van de asperges en hou ze apart. Snij de stengels in kleine stukjes.
  • 2. Doe de schillen en uiteinden in de bouillon en breng aan de kook. Doe er de aspergepunten bij en laat 5 minuten garen. Neem ze er weer uit en hou apart. Zeef de bouillon en druk de schillen goed uit.
  • 3. Snij intussen de prei in heel fijne ringen. Stoof 'm glazig in een soeppan met wat boter. Blus met de wijn en laat tot de helft inkoken.
  • 4. Doe er de stukjes asperge bij en overgiet met de bouillon. Laat 10 minuten koken. Mix de soep en doe ze eventueel door een zeef.
  • 5. Breng de soep weer tegen de kook aan en roer er de room door. Breng op smaak met nootmuskaat en zout. Voeg de aspergepunten toe, maar laat niet meer koken!
  • 6. Verdeel de soep over de borden en werk af met een plukje kervel.
Peter Maertens
Het Verschil (Lede)
Peter hecht veel belang aan lokale producten. Met veel passie verwerkt hij dagelijks kwaliteitsproducten in zijn gerechten.

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk