Romige lentepasta met erwtjes, groene asperges en citroen

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Makkelijk

Culinair blogster Stefanie van ‘FoodLove’ tovert de lente op je bord met een heerlijke pasta die zowel warm als koud geserveerd kan worden. En het wordt nog beter: je hebt slechts 1 pot nodig om dit gerecht te bereiden. Amper afwas nadat je lekker gesmuld hebt!

    Ingrediënten

  • 200 gr pasta naar keuze
  • 200 gr groene mini-asperges
  • 150 gr erwtjes
  • 1 rode ui
  • 2 tenen look
  • Enkele takjes dille (zie tip)
  • Een handvol verse muntblaadjes
  • Zeste van 1/2 à 1 citroen
  • Sap van 1/4 à 1/2 citroen
  • 4 el pijnboompitten (zie tip)
  • 600 ml groentebouillon (zie tip)
  • 1 brikje Inex Haver Cuisine (200 ml)
  • Olijfolie
  • Chilivlokken naar smaak
  • Zwarte peper en zeezout

    Bereiding

  • 1. Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de pijnboompitten toe en bak ze in 1 à 2 minuten goudbruin. Voeg een snuif zeezout toe, roer om en schep op een bord met keukenpapier. Zet opzij om af te koelen.
  • 2. Snipper de ui. Pel de look en verwijder de groene kern.
  • 3. Giet opnieuw wat olie in de stoofpot en bak de ui glazig. Voeg ook de geperste look toe en bak even mee aan, tot wanneer de ui en look beginnen te kleuren.
  • 4. Voeg de pasta en de groentebouillon toe aan stoofpot, breng aan de kook en laat onder deksel garen.
  • 5. Snij de asperges in 3 en voeg ze samen met de erwten de laatste 4 minuten van de gaartijd van de pasta toe.
  • 6. Hak de kruiden fijn. Rasp de zeste van de citroen (vermijd het witte deel van de schil, dat smaakt heel bitter).
  • 7. Zijn de pasta en de groenten bijna gaar maar is er nog veel water in de stoofpot? Laat het teveel dan verdampen, zonder deksel.
  • 8. Voeg de Inex Haver Cuisine en de verse kruiden toe aan de pasta en laat even mee opwarmen.
  • 9. Breng op smaak met de zeste en het sap van de citroen (hoeveelheid naar smaak). Kruid af met een flinke snuif chilivlokken, peper en zeezout.
  • 10. Werk af met de pijnboompitten.
  • 11. Tips: De hoeveelheid bouillon die je nodig hebt, hangt af van de pasta. Ik gebruikte een pasta met 9 minuten kooktijd, die veel water opnam. Mogelijks begin je best met 500 ml bouillon, indien jouw pasta een kortere gaartijd heeft.
  • 12. Geen fan van dille of munt? Gebruik gerust basilicum en bieslook!
Haver Cuisine 15%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk