Romige ovenschotel van broccoli, groene asperge en zalm met notencrumble

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

Kokerellen gaat voor heerlijk comfortfood met deze een romige ovenschotel met broccoli, asperges en zalm afgewerkt met een zalige crunchy hazelnotencrumble. Lekker en eenvoudig, zoals we het graag hebben.

Voor de ovenschotel

    Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 1 broccoli
  • 150 gr groene aspergepunten
  • 600 gr schijfjes gekookte en geschilde krielaardappelen
  • 2 teentjes look
  • 150 ml Inex room 40%
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2. Pel de look en hak fijn of plet met een lookpers. Was de broccoli en snij in roosjes. Snij de aspergepunten doormidden of in drie.
  • 3. Doe de broccoli samen met de asperges in een grote ovenschaal en voeg een eetlepel olijfolie toe. Meng goed. Kruid royaal met peper en zout. Zet in de oven voor 10 minuten. Voeg dan de aardappelschijfjes toe, meng onder elkaar (zodat de schijfjes ook in olie gewenteld worden) en bak 10 minuten mee.

Voor de notencrumble

    Ingrediënten

  • 60 gr fijngehakte geroosterde hazelnoten
  • 40 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 20 gr panko of paneermeel
  • 2 tl gehakte peterselie
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

    Bereiding

  • 1. Meng de hazelnoten met het paneermeel en de Parmezaanse kaas, de peterselie en een eetlepel olijfolie. Zijn alle ingrediënten nog grof, dan kan je ze ook samen fijnhakken in een kleine keukenmachine. Kruid met peper en zout.
  • 2. Voeg dan de room en 50 ml water toe aan de ovenschaal samen met de look en meng goed met een houten lepel. Verdeel de Parmezaanse kaas bovenop.
  • 3. Dep de zalm goed droog. Kruid met peper en zout en plaats bovenop de aardappelen, de broccoli en groene groenten. Verdeel de notencrumble bovenop en plaats opnieuw in de oven voor zo’n 10-15 minuten tot de zalm gaar is (dit hangt een beetje af van de dikte van jouw filets).
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk