Speculoos ijstaart

  • Dessert
  • 12
  • Makkelijk

Op zoek naar een makkelijk, snel en overheerlijk dessert voor de feesten? Foodblogger Yasmine MarchaI @tartesyaya heeft het ultieme recept! Deze Speculoos ijstaart is een smaakbommetje en kan je perfect enkele dagen op voorhand klaarmaken.

    Ingrediënten

  • 250 gr mascarpone
  • 350 ml Inex volle room 40%
  • 30 gr witte suiker
  • 1 tl vanille aroma
  • 125 gr speculaaspasta
  • 200 gr speculaaskoekjes
  • EXTRA:
  • Langwerpige cakevorm
  • Plasticfolie
  • 2 mengkommen

    Bereiding

  • 1. Bekleed de cakevorm met plasticfolie (zorg er voor dat de folie mooi over de lange zijden hangt).
  • 2. In een mengkom voeg je de helft van de mascarpone (125 gr) en de helft van de room (175 ml) samen met de suiker en het vanille aroma. Mix tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Dit is het vanille beslag
  • 3. Neem een nieuwe mengkom en doe hier de andere helft van de mascarpone (125 gr) en volle room (175 ml) in samen met de speculaaspasta. Mix tot een gladde massa. Dit is het speculaasbeslag.
  • 4. Spatel de helft van het vanille beslag op de bodem en leg er speculaaskoekjes over. Doe er vervolgens de helft van het speculaasbeslag bij en werk af met koekjes. Ga zo verder en sluit af met speculaasbeslag.
  • 5. Strijk de bovenkant glad en werk af met de overgebleven speculaaskoekjes (die je verkruimelt).
  • 6. Plaats een nachtje in de vriezer.
  • 7. Haal de speculaas ijstaart 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk