Tiramisu met pistache

  • Dessert
  • 8
  • Makkelijk

Geef je feestmenu een originele twist met deze tiramisu met pistache van Tartes Yaya. Deze feestelijke variant op de klassieke tiramisu verrast met de rijke smaak van pistache, gecombineerd met de vertrouwde romige lagen, koekjes en koffie. Perfect om je eindejaarsdiner af te sluiten met een dessert dat nét dat beetje extra heeft en je makkelijk op voorhand kan maken!

Voor de pistachepasta

Dit is optioneel, want je kan dit ook kant-en-klaar kopen

    Ingrediënten

  • 100 g pistachenoten, gepeld en ongezouten
  • 20 g witte suiker
  • 1 el zonnebloemolie

    Bereiding

  • 1. Verwijder de vliesjes van de gepelde pistachenoten door ze 2 minuten in kokend water te leggen. Leg ze nadien op een propere vaatdoek. Begin over de noten te wrijven met de handdoek en de vliesjes zullen vanzelf beginnen te lossen.
  • 2. Doe de pistachenoten samen met de suiker in een hakmolen en mix gedurende 5 à 10 min. Eerst zullen de noten beginnen kruimelen, en stilaan komt de olie vrij. Blijf verder mixen tot je een smeerbare pasta bekomt.
  • 3. Als de pasta wat droog is, kan je een eetlepel zonnebloemolie toevoegen.

Voor de tiramisu

    Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 250 g Inex room 40%
  • 60 g poedersuiker
  • 1 tas sterke koffie (eventueel met een scheutje melk)
  • 100 g pistachepasta (homemade of kant-en-klaar)
  • 20 lange vingers
  • 10-tal pistachenoten, ongezouten en fijngehakt

    Bereiding

  • 1. Zet een tasje sterke koffie en voeg eventueel een scheutje melk toe. Laat afkoelen terwijl je het beslag maakt.
  • 2. Klop de room half op tot slagroom (hij mag lobbig). Tijdens het opkloppen voeg je er lepel per lepel de poedersuiker bij.
  • 3. In een aparte mengkom mix je de mascarpone met de pistachepasta. Voeg de half opgeklopte room nu bij het mascarpone/pistachebeslag. Klop nog even verder op een lagere snelheid tot je een glad beslag krijgt.
  • 4. Schik de lange vingers in een schaal. Met een lepeltje schep je er lepel voor lepel wat koffie over (zo verkrijg je geen zompige onderkant).
  • 5. Strijk de helft van het beslag over de koekjes. Schik een 2de laag lange vingers op het beslag en doe er wat koffie over met behulp van een lepel. Stort het overige beslag op de koekjes.
  • 6. Hak de pistachenootjes fijn en bestrooi de bovenkant van de tiramisu met de nootjes.
  • 7. Laat de tiramisu 6 à 8 uren rusten in de koelkast.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk