Traybake met pompoen, champignon en romige mosterdsaus

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Makkelijk

Foodblogster Stefanie van @foodloveblog heeft het perfecte recept als je nood hebt aan:

  • Een heerlijk smeuïg gerecht
  • Een snel en eenvoudig gerecht
  • Weinig afwas

Deze creamy traybake met Inex Haver Cuisine is wat je zoekt!

    Ingrediënten

  • 350 gr Butternut (ongeschild)
  • 300 gr kleine krieltjes
  • 150 gr gemengde champignons
  • 1 ajuin
  • 200 gr plantaardig alternatief voor kipstukjes
  • 3 à 4 takjes tijm, blaadjes fijngehakt
  • 1 el mosterd
  • Olijfolie
  • Zwarte peper en zeezout

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht (of 200° boven- en onderwarmte).
  • 2. Spoel de mini-krieltjes en halveer grotere exemplaren. Snij de champignons in hapklare stukken, de Butternut in blokjes en de ui in fijne halve ringen. Verdeel de krieltjes, champignon, Butternutblokjes en vegetarische kipstukjes over een grote bakplaat of braadslede.
  • 3. Verdeel de tijm over de bakplaat, samen met de mosterd, 3 flinke eetlepels olijfolie, peper en zout. Meng het geheel goed met je handen zodat elk stukje bedekt is met een laagje mosterd, olie en kruiden.
  • 4. Plaats in de oven en rooster 20 minuten of tot wanneer de groenten goudbruin zijn en de krieltjes bijna gaar.

Voor de romige mosterdsaus

    Ingrediënten

  • 200 ml Inex Haver Cuisine
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl mosterd
  • 1 à 2 teentjes look, geperst
  • 2 takjes tijm, fijngehakt

    Bereiding

  • 1. Meng de ingrediënten voor de saus in een kommetje.
  • 2. Proef en kruid bij met peper en zout.

Voor de afwerking

    Ingrediënten

  • 1 handvol boerenkool, zonder harde nerven en grof gesneden
  • 35 gr walnoten
  • 1 takje tijm, fijngehakt

    Bereiding

  • 1. Meng de stukjes boerenkool met wat olijfolie.
  • 2. Hak de walnoten grof en meng met een theelepel olijfolie, fijngehakte tijm, peper en zeezout.
  • 3. Haal de braadslede uit de oven en verdeel de boerenkool eroverheen. Giet vervolgens de romige saus over het gerecht en werk af met de gehakte walnoten.
  • 4. Plaats opnieuw in de oven en bak 10 minuten of tot wanneer de saus warm is en de nootjes goudbruin gebakken zijn.
Haver Cuisine 15%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk