Vanillecake met aardbei en slagroom

  • Dessert
  • 12
  • Makkelijk

Deze fantastische vanillecake van foodblogster @kokerellen met aardbeien en slagroom doet de lente eer aan. Niet alleen hebben we hier een zalig zachte en smaakvolle vanillecake, maar ook heerlijke lokale ingrediënten: frisse aardbeien en een fluweelzacht laagje vers opgeklopte Inex slagroom.

Voor de vanillecake

    Ingrediënten

  • 5 medium eieren 275 gr* (op kamertemperatuur)
  • 275 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 275 gr fijne kristalsuiker
  • 275 gr zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 el halfvolle Inex melk
  • * Weeg je eieren en weeg erna evenveel bloem, suiker en boter af

    Bereiding

  • 1. Neem 2 ronde bakvormen (ongeveer 20 cm diameter) en boter goed in. Beleg de bodem met bakpapier en verdeel wat bloem over de zijkanten.
  • 2. Verwarm de oven voor op 170°C.
  • 3. Doe de boter samen met de kristalsuiker in een kom. Gebruik een elektrische mixer of staafmixer en klop gedurende 5-6 minuten tot het mengsel licht van kleur ziet en luchtig wordt. De suiker moet nog niet opgelost zijn.
  • 4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop telkens 1 minuut om het ei goed te laten opnemen en wat extra lucht in het deeg te werken.
  • 5. Voeg de vanille-toe en roer nog even goed door.
  • 6. Voeg dan de zelfrijzende bloem en het bakpoeder toe. Zet je mixer op de laagste stand of ga over op een houten lepel of spatel. Meng tot een egaal geheel maar niet verder. Voeg dan de melk toe en meng eronder.
  • 7. Verdeel het deeg over de twee bakvormen en strijk de bovenkant glad. Bak in de oven goudbruin en volledig gaar (test met een satéprikker) in ongeveer 25-35 minuten afhankelijk van je vorm en oven.
  • 8. Laat de cakes 15 min. afkoelen in de vorm en laat ze daarna uit de vorm op een koelrekje volledig afkoelen.

Voor de topping

    Ingrediënten

  • 500 gr aardbeien
  • 200 ml Inex room 40%
  • 1 el kristalsuiker
  • 100 gr aardbeienconfituur

    Bereiding

  • 1. Doe de confituur samen met 75ml water in een pannetje en breng langzaam aan de kook. Draai het vuur uit en mix eventueel als je geen stukjes wil. Laat volledig afkoelen
  • 2. Klop de Inex room samen met de kristalsuiker tot stijve pieken. Bewaar in de koelkast tot je klaar bent om de taart te decoreren.
  • 3. Verwijder van de meeste aardbeien het kroontje en snij in vieren. Hou een paar mooie apart om de bovenkant mee af te werken. Meng de gesneden aardbeien onder de afgekoelde confituur.
  • 4. Eens de cakes volledig afgekoeld zijn, bestrijk de eerste cake met de helft van de slagroom. Verdeel daar de helft van de gesneden aardbeien en wat van de saus over.
  • 5. Leg dan de tweede cake bovenop en herhaal met de slagroom en aardbeien. Werk af met de resterende aardbeien. Bewaar koel tot het serveren.

Bewaren

Deze vanillecake blijft ongeveer 4 dagen zacht en luchtig. Bewaar hem afgesloten, maar niet in de koelkast. Decoreer je cake pas vlak voor serveren met slagroom en aardbeien. Vanaf dan moet je hem ook in de koelkast bewaren, zodat de slagroom niet smelt. Heb je stukjes over? Bewaar die dan opnieuw in de koelkast. De cake blijft nog twee dagen lekker maar droogt wel een beetje uit na een paar dagen.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk