Yoghurttaart met aardbei

  • Dessert
  • 6
  • Makkelijk

Onze Inex halfvolle natuuryoghurt leent zich perfect voor desserts. Het bewijs is deze heerlijke yoghurttaart met aardbeien. De frisheid van de citroen zorgt voor een uitstekende smaakbalans. En de bodem? Met onze Bambix berenkoekjes natuurlijk!
Recept ontwikkeld door The Baking Foodstylist

    Ingrediënten

  • 1 pak Bambix berenkoekjes met honing (150 gr)
  • 65 gr gesmolten boter
  • 500 gr Inex yoghurt natuur (4 potjes)
  • 1 citroen (zeste + 2 el sap)
  • 500 gr aardbeien
  • 9 blaadjes gelatine (2 gr/blaadje)
  • 30 gr suiker (of honing)

    Bereiding

  • 1. Bekleed een bakvorm van 20 cm met bakpapier.
  • 2. Verkruimel de koekjes, meng door de gesmolten boter en verdeel over de bakvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Laat opstijven in de koelkast.
    Tip: Wil je graag een krokantere bodem, zet de bakvorm dan 10 à 12 minuten in een oven van 180°C en laat afkoelen.
  • 3. Week de gelatineblaadjes een 10-tal minuten in koud water.
  • 4. Rasp de citroen en hou de zeste even apart.
  • 5. Verwijder de steeltjes van 250 gr aardbeien en pureer met de staafmixer. Verwarm 50 gr van de aardbeienpuree met 2 eetlepels citroensap en los hierin de gelatine op. Laat even afkoelen.
  • 6. Doe de yoghurt in een kom en voeg de suiker, de citroenzeste en de rest van de aardbeienpuree toe.
  • 7. Voeg hieraan het afgekoelde gelatinemengsel toe en meng alles rustig door elkaar.
  • 8. Schep het yoghurtmengsel op de koekjesbodem en laat minimaal een 4-tal uur opstijven in de koelkast (liefst een volledige nacht).
  • 9. Werk de taart af met de rest van de aardbeien.
Natuuryoghurt
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk