Op maandag 6 oktober vond de finale plaats van de nationale culinaire wedstrijd ‘De beste vol-au-vent van België 2025’.
5 finalisten namen het tegen elkaar op in de professionele keuken van De Melkerij in Bavegem. Uiteindelijke kroonde de jury Dean Hoebeeck, chef van restaurant Table22 in Welle, tot winnaar van de tweede editie van ‘De beste vol-au-vent van België’.
Een spannende strijd
Dean Hoebeeck (Table 22, Welle) overtuigde de jury met een elegante interpretatie van vol-au-vent op basis van Mechelse koekoek, kalfszwezerik, een jus van hooi en een fijne kruidenolie. Ook de Belgische Inex room 40% maakt deel uit van de bereiding. Dean’s vol-au-vent werd geprezen om zijn balans in smaken, texturen en diepgang.
De tweede plaats ging naar Stijn Rotthier van Fortuin in Kontich, die ook vorig jaar finalist was. De derde plaats werd toegekend aan Nestor Sagna, chef van Bouillon Bruxelles. Ook Bruno Lesbats (La Taverne du Passage, Brussel) en Romain Jadot (La Boîte à Délices, Saint-Georges-sur-Meuse) zorgden mee voor een sterk bezette finale.
Beoordeling door een professionele jury
Onder leiding van sterrenchef Christophe Hardiquest (Menssa*) stond de jury voor een moeilijke opdracht, want de vijf finalisten waren bijzonder aan elkaar gewaagd. Naast Hardiquest namen ook Lode De Roover (Fleur de Lin*) en Jacques De Geyter (leerkracht aan Hotelschool Aalst), plaats in de jury. Kenny Bernaerts, chef van De Vijfhoek en winnaar van de eerste editie in 2024, maakte ook deel uit van de jury.
Winnaar Dean is trots op deze bekroning
“Onze vol-au-vent van Mechelse koekoek is al sinds het begin een vaste waarde op de kaart van Table22 – klassiek in de basis, maar verfijnd in de afwerking. Dat evenwicht viel duidelijk in de smaak bij de jury. We werken ook met lokale ingrediënten, wat een gerecht, dat zo diep geworteld zit in de Belgische keuken, ook verdient!”, aldus Dean Hoebeeck.
Een geslaagde 2e editie
Inex kijkt tevreden terug op een geslaagde finaledag, waar vijf finalisten uit verschillende regio’s van het land hun persoonlijke interpretatie van vol-au-vent presenteerden. Elke chef bracht het gerecht met een eigen signatuur en respect voor traditie. Als Belgisch zuivelbedrijf gelooft Inex sterk in het belang van authentieke, lokale gerechten. Met deze wedstrijd willen we Belgische klassiekers zoals vol-au-vent in de spotlight zetten – bereid met ingrediënten van eigen bodem. Het succes van deze tweede editie, met méér inzendingen dan vorig jaar, bewijst dat een authentiek gerecht als vol-au-vent chefs nog steeds weet te inspireren.
Een mooi prijzenpakket
Dean Hoebeeck mocht de titel ‘De beste vol-au-vent van België 2025’ in ontvangst nemen, samen met het geavanceerde Control °Freak™ inductiesysteem en € 1.000 shoptegoed aan Inex-producten. De andere finalisten ontvingen elk € 250 shoptegoed van Inex.

















