De weg naar de Europese finale Bocuse d’Or met Archibald de Prince

07.03.24nieuws

Achter de culinaire coulissen bereidt België zich voor op de Europese Finale van Bocuse d’Or in Trondheim op 19 en 20 maart. De getalenteerde Archibald De Prince en commis Thibaut Lenaerts zullen het nationale vaandel hoog houden in deze prestigieuze kookwedstrijd, die beschouwd wordt als de belangrijkste ter wereld.

De weg naar Trondheim begon voor Archibald tijdens de nationale selectie in november vorig jaar. Hij overtuigde een jury van 30 Belgische topchefs – goed voor meer dan 40 Michelin-sterren –  met een meesterlijke creatie van o.a. een vegetarische millefeuille en Mechelse koekoek. Zijn succes op nationaal niveau voorspelt veel goeds voor de Europese Finale, waar hij hoopt opnieuw te schitteren en zich te kwalificeren voor de wereldfinale in Lyon in januari 2025.

In dit exclusieve interview onthult Archibald zijn voorbereidingen, culinaire filosofie en de passie die hem drijft naar gastronomische excellentie.

Archibald de Prince - Bocuse
© Pieter D'Hoop

Je hebt twee jaar lang als coach gewerkt tijdens de laatste editie van de Bocuse d’Or. Hoe voelt het om nu aan de andere kant van het fornuis te staan?
Ik ervaar het met meer afstand en ervaring. Hoewel niets het koken zelf kan vervangen, heb ik dankzij de coaching al heel wat situaties meegemaakt die nu niet langer onbekend voor me zijn.

Hoe verlopen de voorbereidingen voor Trondheim?
Alles verloopt heel vlot. Het is een heel korte voorbereidingsperiode, wat maakt dat deze heel intens is.  De sfeer binnen het team is uitstekend, wat maakt dat we vlot kunnen werken. Dat schept vertrouwen.  

bocuse d'or 2023 - © Pieter D'Hoop-342-min
© Pieter D'Hoop

Waar liggen jullie sterktes?
Thibaut en ik vullen elkaar goed aan. Ik denk dat mijn smaakpapillen een echte troef zijn. Bovendien hou ik ervan dat alles perfect georganiseerd is. Wat Thibaut betreft, heb ik heel veel bewondering voor zijn doorzettingsvermogen. Hij is heel ijverig. 

Wat wordt de grootste uitdaging? 
Simpelweg om me te kwalificeren voor de wereldfinale, die in januari 2025 in Lyon wordt gehouden.

Na de Bocuse d’Or wedstrijd ben je van plan om je eigen restaurant te openen. Wat voor keuken zal je brengen? 
In mijn nieuwe restaurant wil ik een keuken aanbieden die weerspiegelt hoe ik ben: lokaal, respectvol, wild, maar vooral respectvol voor de producten en de mensen die me zullen helpen met dit project.

Hoe belangrijk zijn lokale ingrediënten voor jou als chef? 
Het is meer dan belangrijk!  Het moet de essentie en het hart vormen van elke keuken of van elk gerecht dat waar ook ter wereld wordt aangeboden.

Voor de wedstrijd werk je o.a. met Inex room 40%. Waarom is dit jouw favoriete room? 
Inex room 40% is Belgisch en we werken voor de wedstrijd altijd met kwaliteitsproducten. 

Archibald de Prince - Bocuse - Inex
© Pieter D'Hoop

Bocuse d'Or: de chef, de wedstrijd, onze room

De favoriete room​

De chefs van team Bocuse d’Or Belgium bereiden topgerechten met topproducten. De Inex room 40% is dankzij z’n kwaliteit en veelzijdigheid de favoriete room van deze topchefs. 

Onze roomproducten worden enkel gemaakt van Belgische weidemelk!

Ook interessant

Toon alle nieuws & events

Inex daagt chefs uit om de beste vol-au-vent met Inex room te maken!

07.06.24nieuws
Bekijken

Internationale topchefs bekronen Inex room 40% met Diamond Taste Award

11.03.24nieuws
Bekijken

2e Inex Quiz voor Kom op tegen Kanker

12.02.24nieuws
Bekijken