Bananenbrood met yoghurt

  • Dessert
  • 10
  • Makkelijk

Voor een smeuïg bananenbrood gebruikt foodie Kokerellen rijpe bananen en voegt ze Inex natuuryoghurt toe aan haar deeg. Het resultaat is een super lekker bananenbrood, perfect als ontbijt of tussendoortje!

    Ingrediënten

  • 1 potje Inex halfvolle natuuryoghurt (125 g)
  • 4 rijpe bananen
  • 250 g (volkoren) tarwebloem
  • 80 g suiker
  • 100 g neutrale olie
  • 1 tl bicarbonaat
  • Een snuifje zout
  • 1 tl vanille extract (optioneel)
  • Een snuifje kaneel (optioneel)

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2. Pel de bananen en snij 1 banaan in de lengte doormidden. Bewaar 1 helft om het bananenbrood af te werken. Doe de resterende banaan in een kom en prak tot een egale massa.
  • 3. Voeg het potje Inex natuuryoghurt, olie en suiker toe en meng met een garde. Eventueel kan je nog kaneel of vanille extract toevoegen.
  • 4. Voeg vervolgens de bloem, bicarbonaat en een snuifje zout toe. Meng tot een glad maar stevig deeg.
  • 5. Bekleed een langwerpige cakevorm met bakpapier (of vet in met boter en bloem) en doe het deeg in de vorm. Strijk de bovenkant glad en leg hierop de halve banaan met de gesneden kant naar boven.
  • 6. Bak in de oven gedurende een 60-tal minuten. De bovenkant is goudbruin en de tandenstoker is proper als je hem uit de cake haalt om te testen of hij klaar is.
  • 7. Laat volledig afkoelen en bewaar dan luchtdicht in de koelkast.
Natuuryoghurt
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk