Banoffee pie

  • Dessert
  • 4
  • Gemiddeld

Deze typisch Britse taart is een goddelijke combinatie van een krokante bodem, banaan, slagroom en karamelsaus. Met dit recept maak je heel makkelijk een heerlijke banoffee pie!

Voor de karamel

    Ingrediënten

  • 150 gr suiker
  • 200 ml Inex slagroom 40%

    Bereiding

  • 1. Neem een steelpannetje met een dikke bodem en doe hier de suiker in. Voeg water toe tot de suiker net onderstaat.
  • 2. Zet het pannetje op het vuur zonder roeren en wacht tot je kleine lichtbruine belletjes ziet.
  • 3. Warm intussen de room op.
  • 4. Meng dan tot een lichtbruine karamel met behulp van een garde.
  • 5. Voeg vervolgens de room toe en meng nog even door.

Voor de bodem

    Ingrediënten

  • 1 vel kant en klaar kruimeldeeg

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2. Steek cirkels van het kruimeldeeg die iets groter zijn dan je taartvormpjes.
  • 3. Bekleed 4 taartvormpjes met bakpapier en leg er telkens het kruimeldeeg in. Duw het teveel aan deeg langs de randen naar beneden.
  • 4. Prik de taartbodems in met een vork en bak ze 10 min. voor in de oven.
  • 5. Haal de taartbodems uit de oven.

Voor de vulling

    Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 250 ml Inex slagroom 40%
  • 2 el suiker
  • 2 el pecannoten

    Bereiding

  • 1. Snij de bananen in stukjes en leg ze op de taartbodems.
  • 2. Lepel er wat van de karamel bovenop.
  • 3. Zet de taartjes nog zo’n 10 à 15 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
  • 4. Klop de slagroom op met de suiker en doe in een spuitzak.
  • 5. Spuit een toef slagroom over elk taartje.
  • 6. Hak de pecannoten fijn en strooi over de taartjes.
  • 7. Werk de taartjes af met nog wat extra karamel.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk