Broodpudding met yoghurt

  • Dessert
  • 10
  • Makkelijk

Is broodpudding voor jou ook een nostalgisch gerecht dat heerlijke geuren oproept? Ga dan aan de slag met restjes oud brood voor dit overheerlijk recept van foodie Tartes Yaya. Zij maakt haar broodpudding o.a. met Inex halfvolle natuuryoghurt voor een extra authentiek smaak.

    Ingrediënten

  • 400 g oud (volkoren) brood
  • 250 g Inex halfvolle natuuryoghurt
  • 350 ml Inex halfvolle melk
  • 3 eieren
  • 100 g suiker(vervanger)
  • 60 g rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • 2. Laat de rozijntjes even weken in water terwijl je verder gaat met de volgende stappen.
  • 3. Scheur of snijd het oud brood in stukken en doe ze in een kom. Hou opzij.
  • 4. Warm de melk samen met het vanille-extract, de kaneel en suiker(vervanger) op in een steelpan. De melk hoeft niet te koken, maar moet lauw-warm aanvoelen.
  • 5. Giet het melkmengsel over de broodstukjes. Laat 15 min rusten en roer er de yoghurt, eieren en rozijnen door.
  • 6. Stort het beslag in de bakvorm en bak gedurende 30 min in de voorverwarmde oven. Test met een prikker om te kijken of de broodpudding klaar is (er mag geen beslag meer aan plakken).
  • 7. Laat 15 min. afkoelen in de vorm op een afkoelrooster alvorens je de broodpudding uit de vorm haalt.
Natuuryoghurt
Ontdek
Halfvolle melk, UHT
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk