Cheesecake taartjes

  • Dessert
  • 4
  • Gemiddeld

Een taartje maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Met slechts enkele ingrediënten maakt foodie @Elien’s Cuisine heerlijke bladerdeegtaartjes met roomkaas en een lekkere compote van veenbessen en frambozen. Feestelijk, lekker én eenvoudig!

Voor de veenbessen-frambozen compote

Deze kan je gerust een 2 à t-tal dagen op voorhand maken.

    Ingrediënten

  • 250 g veenbessen (vers of diepvries)
  • 200 g frambozen (vers of diepvries)
  • 2 zakjes vanillesuiker (+/- 10 g per zakje)
  • 2 el suiker

    Bereiding

  • 1. Doe de veenbessen samen met de frambozen, suiker en vanillesuiker in een kookpotje. Voeg ook een klein scheutje water toe. Plaats op een middelhoog vuur en roer in het begin goed zodat de suiker kan oplossen.
  • 2. Laat gedurende 20 à 25 min. zachtjes sudderen tot je een mooi vaste compote krijgt.
  • 3. Proef en voeg eventueel nog wat extra suiker toe.
  • 4. Laat de compote volledig afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

Voor de taartjes

Je kan de taartjes gerust enkele uren van tevoren maken.

    Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg (indivuele plakjes of 1 vel die je zelf in kleinere taartjes kan snijden)
  • 200 gr roomkaas
  • 250 ml Inex room 40%
  • 1 ei
  • 2 el suiker
  • 2,5 el poedersuiker
  • 1 tl vanille extract

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 205°C.
  • 2. Indien je kleine individuele plakjes bladerdeeg uit de diepvries gebruikt, laat deze dan tijdig ontdooien. Gebruik je een vel vers bladerdeeg, snij dan in 4 vierkantjes of rondjes. Of gebruik een uitsteker.
  • 3. Leg de bladerdeegplakjes op een beklede bakplaat. Prik in het midden enkele gaatjes met behulp van een vork. Wrijf het bladerdeeg in met wat losklopt ei en strooi er wat suiker over.
  • 4. Bak het bladerdeeg mooi goudbruin in de oven gedurende 12 à 15 min. Hou op het laatste goed in de gaten.
  • 5. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar ze dan onder wat aluminiumfolie of in een koekjesdoos.
  • 6. Doe de roomkaas, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix even los. Voeg vervolgens de room toe. Klop dit op tot een stevige mousse.
  • 7. Vlak voor het serveren, smeer je wat van de cheesecake mousse op de bladerdeegtaartjes en werk af met wat van de veenbessen-framboos compote.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk