Chocoladetaart met framboos & slagroom

  • Dessert
  • Gemiddeld

Hagelwitte slagroom, luchtige biscuit, knapperige chocolade en zoete vruchten!
Deze heerlijk nostalgische slagroomtaart van patissier Bart Ardijns is dé zoete zonde bij uitstek.

Chocoladebiscuit

    Ingrediënten

  • 250 gr eieren
  • 150 gr griessuiker
  • 85 gr bloem
  • 30 gr aardappelzetmeel
  • 20 gr cacaopoeder

    Bereiding

  • 1. Eieren met de suiker luchtig opkloppen met een keukenmachine (de massa licht verwarmen).
  • 2. Vervolgens de gezeefde mengeling van bloem, zetmeel en cacaopoeder onder het luchtig beslag spatelen.
  • 3. Opbrengst verdelen in 2 biscuitvormen van 16 cm diameter (vooraf ingesmeerd met vetstof en dun bestoven met bloem).
  • 4. Bakken in heteluchtoven van 185°C gedurende 18-20 tal minuten.
  • 5. Na het bakken onmiddellijk ontvormen op bakpapier.

Zanddeegbodem

= koekje onder de taart

    Ingrediënten

  • 200 gr Inex boter
  • vanille naar smaak
  • 130 gr bloemsuiker
  • 50 gr ei
  • 340 gr bloem
  • 2 gr zout

    Bereiding

  • 1. De zachte boter vermengen met de vanille en de bloemsuiker.
  • 2. Vervolgens het ei ondermengen en tenslotte de gezeefde mengeling bloem en zout kort mengen tot een homogeen deeg.
  • 3. In plastic folie verpakken en enkele uren laten rusten in de koelkast.
  • 4. Het boterdeeg uitrollen op 2,5 mm dikte en zelfde diameter uitsteken dan de gebakken chocoladebiscuit.
  • 5. Afbakken bij een temperatuur van 150°C gedurende 30 minuten tot goudbruine kleur.

Slagroom

    Ingrediënten

  • 750 gr Inex slagroom 40%
  • 70 gr griessuiker

    Bereiding

  • 1. De gekoelde room met suiker opkloppen tot voldoende stevige massa om mooi open te strijken en te verdelen.

Samenstellen van de taart

    Ingrediënten

  • 1 bakje frambozen
  • chocoladeschilfers of bresilienne of geschaafde amandelen
  • fruit naar keuze

    Bereiding

  • 1. De gebakken chocoladebiscuit middendoor zagen en de onderste laag biscuit beleggen met frambozen. (Buiten het seizoen kan dit perfect met diepvriesframbozen.)
  • 2. Met een spuitzak een spiraal Inex slagroom aanbrengen om vervolgens de bovenste laag biscuit erop aan te drukken.
  • 3. Op de gebakken zanddeegbodem weinig slagroom aanbrengen en de opgemaakte chocoladebiscuit erop aandrukken.
  • 4. Het geheel maskeren met de slagroom (= taart omgeven met een laagje room).
  • 5. De zijkant aanzetten met chocoladeschilfers of bresilienne of geschaafde amandelen.
  • 6. Bovenaan afwerken met enkele rozassen room en enkele stukjes fruit.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk